Baloni punjeni helijumom

Napisao/la: baloni

Ukupan broj reči: 445 | Datum: 5 01 2017 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLBaloni punjeni helijumom su svakako najzanimljiviji deci, jer je helijum lakši od vazduha pa teži ka visini, i svakako da je zbog toga “leteći balon” zanimljiviji deci od običnog balona. Na našim ulicama postoji veliki broj prodavaca ovakvih balona, pa zbog toga oni nisu nikakva novost u Srbiji. Sasvim bezopasan način zabave dece, je jako popularan i među roditeljima, pa onda nije ni čudo zašto ovaj biznis cveta. 

Ipak, ovakvi baloni nisu namenjeni samo deci. Baloni punjeni helijumom svoju punu primenu nalaze kod ljudi avanturističkog duha, koji žele da lete ovakvim balonima. Poslednji od njih Rus Fedor Konjuhov, je započeo svoj let oko zemljine kugle u jednom ovakvom balonu. Naravno, tu se ne radi o klasičnim dečijim balonima, već o ozbiljnom projektu oko koga se dosta vodilo računa, pre svega o bezbednosti putnika, a zatim na neki način i o udobnosti. I pored svega toga, ovakvi projekti zahtevaju visok stepen fizičke i psihičke spreme, kao i određenu dozu hrabrosti. Konjuhov je na svom putu oko sveta vodio bitku sa ledom, smrzavajućim temperaturama kao i manjkom sna. 

Naravno, danas se baloni punjeni helijumom pre svega koriste kao ukras ili igračka za decu u opštoj primeni. Gotovo da nijedan dečiji rođendan ne može da prođe bez balona, pa je zbog toga razumljivo zašto deca vole ovakve igračke. Šarenilo boja, raznovrsnost i kvalitetna izrada su prednosti zbog kojih roditelji svojoj deci vrlo rado kupuju ovakve balone. Naravno, nije tu samo reč o lepom utisku, ima dosta toga i u bezbednosti, jer deca ne mogu da se povrede balonom, ili da nešto pojedu sa njega što bi izazvalo komplikacije. U najgorem slučaju, baloni punjeni helijumom mogu samo da puknu, i to osim možda nervoze i plača deteta ne može da izazove ozbiljnije probleme. Ali to se lako rešava kupovinom novog balona. 

U svakom slučaju naša topla preporuka je da baloni punjeni helijumom uđu u svakodnevnicu vas i vašeg deteta, jer kao što vidite prednosti i zabava su višestruki, dok mana gotovo i nema. 

 O Autoru

Baloni Balon SHOP je online Internet prodavnica za prodaju buketa od balona za različite prilike. Balon SHOP organizuje i dekoriše dečije rođendane, venčanja i sve druge vrste proslava.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Baloni punjeni helijumom