Kolica za bebe, plan pre kupovine

Napisao/la: Enterijer Stana

Ukupan broj reči: 675 | Datum: 24 07 2014 | komentari: 0



Verzija za štampu

Preuzmi HTML



Beba uskoro pristiže i vi ne znate šta ćete pre. Hrana, pelene, bebi kozmetika, krevetac... sve to treba na vreme snabdeti, usput mnogo je proizvođača i saveta prijatelja i rodbine, šta je najbolje, najisplativije. Kako ćete vremenom saznati, najbolje jeste ono što odgovara vama i vašoj bebi, pa se time rukovodite šta god birali. Jedna od ozbiljnijh stavki pri kupovini bebi- opreme svakako su kolica za bebe, jer je bez njih gotovo nemoguće uputiti se sa bebom napolje, a današnji modeli kolica za bebe smišljeni su da ispunjavaju još neke funkcije koje nameće savremen način života. S obzirom na to sve, cene kolica za bebe variraju u zavisnosti od proizvođača i modela, a kako nijedno od njih nije baš jeftino, iskusni roditelji savetuju da pre kupovine razmislite o vašim navikama i okolini kako bi izabrali najbolja kolica za vašu bebu.

 

Najpre razmotrite sledeće:

-Da li planirate da vaša kolica za bebe potraju za više dece i da li želite da kupujete samo jedna, sa više funkcija, ili ćete nabavljati i kolica za malo veći uzrast. 

-Obratite pažnju na okolinu u kojoj živite. Ima li vaša zgrada lift ili stepenice, kolika je širina ulaza. Izmerite ih, svakako.

- Izmerite i veličinu gepeka ako imate auto, kolica za bebe kada se sklope trebalo bi da stanu u njega. 

- Po kojoj podlozi ćete se šetati sa bebom, da li je to asfalt, trava, kaldrma ili šljunak

-Koliko često ćete izlaziti sa bebom napolje.

 

Od odgovora na ova pitanja zavisi kakva su vam kolica za bebe potrebna:  

-Svakako, kolica koja planirate da izdrže najmanje dvoje dece ne mogu biti jeftina, tj. izrađena od lošijeg (i laganijeg) materijala. U tom slučaju savetuje se kupovina izdržljivijeg modela od renomiranog prizvođača. Pojedini prizvođači nude kolica za bebe za sve slojeve društva, ali ako želite kvalitet, ne uzimajte najjeftiniji model.  

- Način na koji se kolica za bebe sklapaju je bitan u zavisnosti da li ćete koristiti obe ruke ili vam za to služi samo jedna dok u drugoj držite bebu. Sklopljena kolica treba da odgovaraju dimenzijama vašeg gepeka.

-Točkovi su vrlo važna stavka pri izboru kolica o odnosu na vašu okolinu. Mogu biti gumeni, od gume na naduvavanje i plastični. Plastični točkovi su laganiji od gumenih, ali odskaču na svakoj rupi na asfaltu, beba se mnogo trucka, može da se zagrcne ako jede u vožnji. Po snegu i kiši se klizaju, prilagođeni su za ravne terene. Gumeni točkovi nemaju ove mane, njihov jedni nedostatak je da su kolica sa njima teža. Kolica za bebe sa točkovima na naduvavanje su najudobnija, ali vrlo teška. Ipak, odlična za sve terene.

-Drške, odnosno njihov položaj su takođe važne kada birate kolica za bebe. Postoje kolica sa dve drške ili jednom u obliku luka. Postoji i opcija da se drške mogu spajati i razdavjati, koja je najpraktičnija. Prednost drške u obliku luka je lako manevrisanje jednom rukom, do kje druga često zauzeta. Ako to činite sa kolicima sa dve drške, ona će ići ukoso. Prednost razdvojenih drški je što na njih možete da kačite kese, mada se to ne preporučuje jer se zbog dodatne težine kolica mogu prevrnuti. Neke modele kolica za bebe možete pogledati i ovde http://www.menda.rs/category/decija-kolica



O Autoru

Menda dečija radnja

http://www.menda.rs/





Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Kolica za bebe, plan pre kupovine

Tradionalna vjencanja u Hrvatskoj