Valentinovo dan zaljubljenih

Napisao/la: Robert

Ukupan broj reči: 608 | Datum: 28 01 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLUskoro će valentinovo, u tu čast će mnogi parovi da prirede iznenađenje jedno drugom, a oni koji još nisu zalubljeni ce se vjerovatno zaljubiti na ovaj predivan dan.Valentinovo se slavi 14. veljače, on je po mnogima najemotivniji I najljubavniji praznik jer će mnogi muškarci zaprositi svoje djevojke upravo na ovaj dan. Čak će mnoge djevojke prvi put imati svoj prvi seksualni odnos na ovaj dan, to je običaj iz istoka koji mnoge djevojke još uvijek proslavljaju na ovaj način. Ipak, vjerujemo da je najinteresantnija legenda kako je nastao ovaj dan, a ona glasi ovako:Vjeruje se da ovaj praznik potreče iz Rima, dok je tamo još živio svećenik Valentin. Klaudije 1 koji je tada vladao Rimom je zabranio da se vojinici žene, jer je smatrao da se neće boriti kada bude bio rat, već da će vojinici radije ostati kod kuće sa svojom porodicom. I tu odluku su postovalli svi svećenici sem jedan svecenik koji se zvao Valentin. Ovaj svećenik je odlucio vjenčati sve parove bez obzira bili oni vojinici ili ne. Kada je car za to čuo, odlučio je da ovog svećenika zarobe u tamnicu, I pravo na 14. Veljaći su mu odrubili glavu. Kada je narod čuo za ovo, odlučio je da svecenika Valentina proglasi za sveca. Kada su u Rimu prihvatili hrisćanstvo, onda je određeno da će se Sveti Valentin slaviti 14. Veljaće što traje I do dan danas. Postoji još mnogo teorija kako je nastao ovaj praznik, ali ova teroja je najviše prihvacena od naroda I najviše za nju se vjeruje da je istina.               
A koje poklone pokloniti vašem partneru za Valentinovo?     Ovo pitanje muči mnoge zaljubljene parove, I sve zavisi od toga koliko ste zajedno, dali ste samo poznanici pa hocete da pitate vašu simpatiju da budete u vezi, dali ste  u braku ili ne, koliko ste zajedno,…
Ipak, napravili smo istrazivanje šta je to uopšteno sto cure najvise vole za Valentinovo, I najvise je reklo upravo:
Crvena ruža – možda ste se svi iznenadili ( I mi smo) ali vjerujte nam da je ovo dobar poklon za valentinovo. Mnoge cure povezuju crvenu ružu sa ljubavlju, one smatraju da je crvena ruža simbol ljubavi I srece. Ako im poklonite crvenu ružu neke će djevojke smatrati da im poklanjate svoje srce I biće vam veoma zahvalni i srecni, neke djevojke će se cak i još više zaljubiti u vas.
Međutim, šta pokloniti svojoj voljenoj ako ste odsutni od kuće? Nećete vjerovati ali to je upravo:Ljubavna sms poruka – ako im pošaljete kratku ljubavnu pjesmicu u znak valentinova, vaša cura će biti ponosna na vas I srećna jer ste se sjetili I odvojili vrijeme za poruke. A kakvu poruku trebam poslati svojoj dragoj za valentinovo? Jednostavno, mora da zna da je volite I da joj nedostajete. Jedan primjer takve poruke je upravo:” Kad nas tisuće kilometara razdvoje i kad najmanje misliš na mene, moje oči gledaju u daljinu i traže moja voljena samo tebe”. Ovo je primjer idealne poruke za Valentinovo.
Jedno je sigurno – Valentinovo je upravo praznik koji trebate provesti uz vašeg voljenog partnera.                     O Autoru

Uskoro će valentinovo, u tu čast će mnogi parovi da prirede iznenađenje jedno drugom, a oni koji još nisu zalubljeni ce se vjerovatno zaljubiti na ovaj predivan dan.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Šta žene zapravo žele od muškarca

Ljubavni horoskop: lav - vaga

Ljubav u proljeće

Valentinovo dan zaljubljenih

Kako da stvarno zadiviš neku devojku?

Kako povećati samopouzdanje i privući žene

Ljubavni stihovi i pesme

Ah, te iluzije...

Ljubav – šta to beše

Ljubav nama treba