Baštovanstvo
Materinjstvo
Nega starih
Očinstvo
Ogajanje dece
Penzija
Praznici
Roditelji
Smrt i umiranje
Trudnoća

članci iz kategorije Moj dom i porodica


Kada je trenutak za zamenu sanitarija u WC-u?
Kao i sve druge stvari iz našeg pokućstva, WC šolja takođe ima svoj rok trajanja. I dok je za mnoge stvari rok trajanja često određen garancijom koju dobijemo za njih ili prvim ozbiljnim kvarom, kod WC šolje i njene upotrebe, pažnju treba obratiti na neke od specifičnosti njene dotrajalosti. 

Oprema za kupatilo kao portret domaćina
Nezavisno od toga da li je kupatilo veliko ili malo, sa kadom ili tuš kabinom, potrebna vam je oprema za kupatilo. Reč je o svim dodatnim aksesoarima u kupatilu koji nisu sanitarije, potrošne hemikalije ili papirna galanterija.

Jastuci i njihov značaj u toku odmaranja
Dokazano je da anatomski jastuci povolno utiču na naš odmor, takođe jastuci od antialegijskih materijala regenerišu kožu i čine dase probudmo odmorni i sa osmehom na licu.

Kako se kreči plafon?
Krečenje, često sa pravom, smatramo najlakšim od svih kućnih „uradi sam“ poslova. Iako mnogi od nas poseduju dobre veštine kada je krečenje u pitanju, za mnoge, krečenje plafona predstavlja pravu malu noćnu moru. Za uspešno krečenje plafona neophodna je dobra koncentracija i još bolja fizička kondicija. Ukoliko ispunjavate ove preduslove, sve što preostaje jeste da savladate ovo malo uputstvo koje smo spremili za vas.

Restauracija metalnih ormarića za decu
Čak i u ekonomski srećnijim vremenima, domišljatost i malo zanatske veštine, uvek su od koristi u svakoj prilici, a posebno u sređivanju kuće i pokućstva. 

Uređivanje garažnih vrata
Garaža je poslovično, mesto na koje obraćamo najmanje pažnje, te uređenju ovog prostora i neposvećujemo previše vremena i truda. Ipak, valja napomenuti da je garaža takođe deo našeg životnog okruženja. Garažna vrata, ne oslikavaju samo jedan deo naše kuće, već i našeg dvorišta, ali i naše ulice. Zbog toga je veoma važno da imamo pozitivan odnos prema uređenju ovog dela našeg životnog prostora.

Kako se čisti klima uređaj?
Svi proizvođači klima uređaja preporučuju redovnu dezinfekciju i čišćenje klima uređaja. Garancija klima uređaja je ili uslovljena redovnim godišnjim servisom klime ili se produžava prilikom redovnog servisiranja. 

Saveti za otklanjanje mirisa duvanskog dima iz sobe
Čak i u kućama u kojima nema pušača, ili u kojima su pušači navikli da poštuju svoje ukućane i u cigareti uživaju napolju, s vremena na vreme se desi da se dom dobro zadimi. Povodi su razni d

Uređenje doma u ljubičastoj boji
Uređenje životnog prostora nije lak zadatak. Izbor boja za zidove kao i za detalja u prostoru, mnogima od nas predstavlja pravu glavobolju. Po navici, uglavom uvek izbegavamo tamnije nijanse boja, i rukovodeći se starom idejom da svetlije boje oplemenjuju prostor, sužavamo izbor i ograničavamo svoju kreativnost.

Da li su montazne kuce način stanovanja budućnosti?
U današnjem vremenu, kada su nam postali dostupni razni građevinarski inovativni modeli gradnje, montazne kuce se izdvajaju kao vrlo praktično rešenje koje sa sobom nosi veliki broj prednosti u odnosu na standardnu klasičnu gradnju.


Strana 2 od 4
[1]   [2]   [3]   [4]  
RSS