Da li su montazne kuce način stanovanja budućnosti?

Napisao/la: Enterijer Stana

Ukupan broj reči: 567 | Datum: 17 01 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLU današnjem vremenu, kada su nam postali dostupni razni građevinarski inovativni modeli gradnje, montazne kuce se izdvajaju kao vrlo praktično rešenje koje sa sobom nosi veliki broj prednosti u odnosu na standardnu klasičnu gradnju. Pre svega, dobijate personalizovani dom koji je skrojen upravo prema vašim merama i potrebama gde se svaki detalj prilagođava urbanističkim zahtevima okoline. Lagana osnovna konstrukcija ne zahteva glomazne temelje i samim tim rešava probleme gradnje na nosećim površinama slabije nosivosti. Pomenuta konstrukcija montazne kuce je ujedno i znatno tanja od klasičnih zidova tako da iskorišćenost unutrašnjih prostorija je bolja i do 10 %. Zanimljivo je da korišćenjem inovativnih savremenih materijala, karakteristike toplotne, zvučne i hidro izolacije ne idu na štetu montazne kuce već naprotiv, postaju njeno najjače oružje u borbi sa konkurencijom. Prema poznatim i dostupnim podacima raznih istraživanja, značajne uštede se upravo postižu na utrošku energenata za dogrevanje i hlađenje montazne kuce. Korišćenjem kvalitetne stolarije, unutar samog objekta se stvara vrlo prijatna mikroklima i nju nije teško konstantno održavati duži vremenski period uz minimalne troškove. Slojeviti zidovi sa materijalima za izolaciju poput mineralne vune ili striropora, korišćenje impregniranog drveta kao noseće konstrukcije i postavljanjem fasade u više premaza ondosno falcovanim poluoblicama, dobijamo neprobojni zid za uticaje spoljnjih elemenata. Na taj način montazne kuce su spremne da pruže svu udobnost stanovanja za prilično dug period između ostalog i kroz niske račune redovnog održavanja.

Konačno izgrađene, montazne kuce postaju potpuno zaštićene od najvećeg broja uzročnika požara i samim tim predstavljaju bezbedno okruženje koliko za svoje stanare tako i za okruženje. Neki proračuni postoje i govore da je granična temperatura pomenutih elemenata i do 2000 stepeni Celzijusove skale što je dovoljno da montazne kuce eliminišu najveći broj standardnih načina na koji požari zapravo i započinju u domaćinstvima.  To se postiže korišćenjem potpuno negorivih materijala poput specijalnih gips ploča, mineralne vune i ugrađene vrhunske termoizolacije. Elastična suva gradnja odnosi prednost u konkurentnim okršajima i kroz znatno veću otpornost na podrhtavanje tla i blago sleganje zemljišta. Montazne kuce omogućavaju da osnovna konstrukcija izdrži zemljotrese i do 10 stepeni Rihterove skale i na taj način postaje najzahvalniji vid gradnje u dokazano trusnim okruženjima.

 

Garantovano vreme na funkcionalnost pojedinih elemenata ide i do 100 godina i to predstavlja, složićete se,  značajno veći garantni rok negoli što će vam bilo koji izvođač radova dati za objekat izgrađen od cigala, blokova i betona. Uzimajući u vidu sve aspekte o kojima smo govorili u ovom tekstu, montazne kuce nam se nameću same po sebi kao rešenje i ideja za najpraktičniji način stanovanja današnjice. Vise informacija na sajtu www.montaznekuce.rsO Autoru

http://www.montaznekuce.rs/srpski

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Istorija čuvara stolova

Krov nad životom

Kako da vizuelno uvećate svoj mali dnevni boravak

Savjeti za Brzo i Ucinkovito Ciscenje Kuhinje

Sve što treba da znate pre nego što započnete renoviranje stana

Kako su slike postale OUT: štampa na platnu

Kolima na putovanje

Šta odabrati: rolo zavese ili venecijanere?

Kako smanjiti račune za vodu

Šta je biofilm i koliko je štetan po zdravlje?

Kada je trenutak za zamenu sanitarija u WC-u?

Oprema za kupatilo kao portret domaćina

Jastuci i njihov značaj u toku odmaranja

Kako se kreči plafon?

Restauracija metalnih ormarića za decu