Dnevna Soba – Prijatan Ambijent Za Ukućane I Goste

Napisao/la: KucneCarolije

Ukupan broj reči: 2364 | Datum: 30 11 2010 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLUređenje stana a naročito prostora u kome borave svi ukućani, treba da isprati potrebe svih ukućana a ne samo jednog od njih. Uređenje dnevnog boravka u skladu sa tim treba dobro isplanirati i idejno propratiti tako da ispunjava uslove svih koji u tom prostoru borave.  Dnevna soba treba da bude prijatna kako ukućanima, tako i gostima kuće pa je treba prilagoditi velikom broju potreba. Uređenje dnevne sobe, pa i njeno održavanje je dosta komplikovanije ako je ona spojena sa još nekom prostorijom, bilo da se radi o kuhinji ili trpezariji. Još je veći problem uređenje dnevnog boravka koji zbog manjka kvadrature u stanu, treba ujedno da bude i radna soba i soba za spavanje.

Uređenje stana, pa i samo uređenje dnevnog boravka znatno olakšava dobar raspored prostorija kao i dovoljan broj prostorija u stanu u skladu sa brojem članova domaćinstva. Tako da će uređenje dnevne sobe biti znatno lakše ako u stanu postoji prostorija namenski određena za dnevni boravak koja nije spojena sa kuhinjom ili u kojoj nema potrebe smestiti i krevet za spavanje ili radnu sobu. Funkcija koju zapravo treba da ima dnevna soba jeste da bude prijatna za boravak svim ukućanima, da ima dovoljno prostora za smeštaj gostiju i da uvek spremna i uredna dočeka Vaše  prijatelje. Garnitura za sedenje u dnevnoj sobi bi trebalo da primi barem desetoro ljudi, a da se pri tom ne gužvaju i da im sam boravak u tom prostoru bude prijatan. Naravno, prijatan boravak ne možete obezbediti nekome time što će Vaša dnevna soba biti uređena po tuđem ukusu, ali postoje opšta pravila koja bi morala biti ispunjena. Dnevni boravak pre svega treba da ostavi utisak urednog prostora, pa nema mesta prašini, a ni paučini čak iako Vi volite da gajite pauke. Garnitura za sedenje i stočić moraju uvek biti blistavi. Miris koji se širi kroz dnevni boravak nikako ne bi smeo da odaje šta ste danas imali za ručak ili kog kućnog ljubimca čuvate. Stoga  je provetravanje denvnog boravka jako bitno, a od pomoći može biti i osveživač prostora, mirišljavi štapići ili sveće.

Dakle uređenje dnevne sobe kao i uređenje stana treba dobro isplanirati i taj plan ispratiti. Pri tom ako napravite dobar plan, on će Vam ostaviti dovoljno prostora za promene u smislu novih elemenata, ili novih boja i dekorativnih predmeta u trenutku kada poželite da osvežite ambijent svog dnevnog boravka.O Autoru

Dodatne informacije, ideje i savete o uređenju dnevne sobe možete naći na sajtu Kućnih Čarolija

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Istorija čuvara stolova

Krov nad životom

Kako da vizuelno uvećate svoj mali dnevni boravak

Savjeti za Brzo i Ucinkovito Ciscenje Kuhinje

Sve što treba da znate pre nego što započnete renoviranje stana

Kako su slike postale OUT: štampa na platnu

Kolima na putovanje

Šta odabrati: rolo zavese ili venecijanere?

Kako smanjiti račune za vodu

Šta je biofilm i koliko je štetan po zdravlje?

Kada je trenutak za zamenu sanitarija u WC-u?

Oprema za kupatilo kao portret domaćina

Jastuci i njihov značaj u toku odmaranja

Kako se kreči plafon?

Restauracija metalnih ormarića za decu