Kako da vizuelno uvećate svoj mali dnevni boravak

Napisao/la: Helena

Ukupan broj reči: 427 | Datum: 17 05 2016 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML 

 

Mali dnevni boravak više ne treba da vam predstavlja problem, jer postoji nekoliko saveta kako da se sa ovim problemom izborite i da maksimalno iskoristite prostor kojim raspolažete. Trik je u položaju koji nameštaj u sobi zauzima, jer se na taj način prostor čini većim nego što jeste. Poenta je dekorisati sobu tako da se maksimizira prostranost i protok svetlosti.

 

Zavese – na prozore stavite dugačke zavese koje će naglasiti vertikalni aspekt prostora, čime će “proširiti” enterijer dnevnog boravka.

Ogledalo – vaš kec u rukavu i trik kojim se dizajneri najčešće koriste kako bi neku sobu učinili vizuelno prostranijom. Ali, budite pažljivi, jer je ključ u tome da se ogledalo stavi na mesto do kojeg inače dopiru sunčevi zraci.

 

Boje – koristite neutralnije boje za zidove, podove i nameštaj. Boje poput bele ili bež će učiniti da zidovi izgledaju dalje nego što jesu. Ukoliko imate tamnje podove, dobra ideja je staviti tepih svetlije boje.

Nameštaj – kupujte nameštaj koji nije glomazan i koji neće dominirati prostorijom. Savet je da kauči nemaju naslonjače za ruke (ili da su tanji). Manji stakleni sto na sredini sobe takođe “proširuje” prostor.

 

 

Biljke – Po koja biljka u vašoj dnevnoj sobi će učiniti da ona bude svetlija i da izgleda “sveže”. Ukoliko na podu nemate mesta za saksiju, biljku možete i da stavite da visi na zidu.  O Autoru

Helena je blogerka koja piše o dizajnu i enterijeru. Najviše je interesuju trendovi koji se velikom brzinom menjaju kada je reč o uređenju doma.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Istorija čuvara stolova

Krov nad životom

Kako da vizuelno uvećate svoj mali dnevni boravak

Savjeti za Brzo i Ucinkovito Ciscenje Kuhinje

Sve što treba da znate pre nego što započnete renoviranje stana

Kako su slike postale OUT: štampa na platnu

Kolima na putovanje

Šta odabrati: rolo zavese ili venecijanere?

Kako smanjiti račune za vodu

Šta je biofilm i koliko je štetan po zdravlje?

Kada je trenutak za zamenu sanitarija u WC-u?

Oprema za kupatilo kao portret domaćina

Jastuci i njihov značaj u toku odmaranja

Kako se kreči plafon?

Restauracija metalnih ormarića za decu