Kako izabrati oblik i boju prednjih vrata

Napisao/la: Marshall83

Ukupan broj reči: 2598 | Datum: 25 06 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLNe možete da se odlučite za boju ulaznih vrata ili samo želite da unesete neke promjene? Evo par savjeta kao da to kalitetno uradite uz pomoć Feng Shui filozofije. Prema Feng Shui smjer vaših ulaznih vrata u odnosu na strane svijeta diktira boju  i oblik vrata. Dakle, prvo što treba da uradite prije nego što se odlučite izgled vaših vrata  je da odredite njihovu orijentaciju u prostoru.

Boja ulaznih vrata

Ukoliko su vaša ulazna vrata postavljena u smjeru jug- zapad onda se preporučuje da prevladavaju zemljane boje. Dakle smeđa ili žuta, sa malim primjesama crvene da bi se naglasila porodična stabilnost i sklad u kući.

Vrata okrenuta ka zapadu ili sjeverozapadu slobodno možete prefarbati u bijelu boju. Takođe, možete da se igratei sa kombinacjiama zlatne ili čak srebrne –metalne boje. Dok su boje drveta uvijek aktuelne za bilo koji položaj vrata. Ipak  ako su vrata okrenuta ka sjeveru onda ne bi bilo loše, ipak izbjeći smeđu, žutu ili zelenu boju – zemljane boje.

Smjer vrata u odnosu na jugoistok ili istok  diktira smeđu ili čak narandžastu boju. Dakle, nikako vodene boje kao što su zelena, bijela ili nebesko plava. Cvijeće ispred vašeg ulaza okrenutog ka istoku najbolje je da bude zelene, crne, crvene ili plave boje, ali nikako bijelo.

Oblik ulaznih vrata

Protok pozitivne energije kroz ulazna vrata možete poboljšati pomoću obllika koji naglašavaju jedan od osnovnih pet elemenata. Tako ukoliko izaberete vrata na kojima prevladavaju pravougli oblici onda ste  naglasili elemenat Drveta. Letvice koje se sijeku i formiraju oblik ćiriličnog slova H na vratima će naglasiti elemenat  Vatre. Kvadrati  ističu elemente Zemlje a elipse elemente Vode. Dok je kombinacija elipse, pravougaonooika i kvadrata oblik koji podstiče elemenat Metala. Pogledajte sve tipove i oblike vrata na sajtu http://www.svijetvrata.com.hr/, gdje pored ulaznih, sobnih i protuprovalnih vrata imate dosta dobre savjete kada su u pitanju garažna vrata.

U skladu sa ovih pet elemenata možete ostvariri dobre rezultate protoka energije ukoliko oblik vrata prilagodite određenoj strani svijeta

  • Voda se odlično slaže sa vratima okenutim ka sjeveru
  •  Drvo će imati odlične rezultate vratima okrenutim prema  istoku ili jugoistoku,
  • Vatra odgovara jugu,
  •     Zemlja juozapadu ili sjeveroistoku,
  •    Metal sjeverozapadu i zapadu.

Simbole vode koristite za prednja vrata okrenuta ka sjeveru da bi svojoj porodici osigurali pročišćenje i obnovu. Za snagu, moć i porporu koriste vam smiboli metala, a vratima koja su okrenuta ka jugu najbolje odgovaraju simboli vatre jer oni donose živost i vedrunu duha. Jugozapad i sjeveroistok je smjer  vrata kojem najbolje odgovaraju simboli elemenata Zemlje jer naglašavaju stabilnost.

Ove smjernice za određivanje boje i oblika ulaznih vrta mogu vam pomoći u vašoj odluci pri izboru i kupovini. Odlučite se za onu boju i oblik koja će odgovarati cjelokupnoj porodici. Feng Shui  vam savjetuje da bojom i oblikom obezbjedite poboljšanje odnosa u vašoj kući ili da održite stabilnost i moć već postojećih skladnih porodičnih odnosa.O Autoru

Enzuzijasta, oportunista, novinar i freelancer.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Istorija čuvara stolova

Krov nad životom

Kako da vizuelno uvećate svoj mali dnevni boravak

Savjeti za Brzo i Ucinkovito Ciscenje Kuhinje

Sve što treba da znate pre nego što započnete renoviranje stana

Kako su slike postale OUT: štampa na platnu

Kolima na putovanje

Šta odabrati: rolo zavese ili venecijanere?

Kako smanjiti račune za vodu

Šta je biofilm i koliko je štetan po zdravlje?

Kada je trenutak za zamenu sanitarija u WC-u?

Oprema za kupatilo kao portret domaćina

Jastuci i njihov značaj u toku odmaranja

Kako se kreči plafon?

Restauracija metalnih ormarića za decu