Njega kože u trudnoći i nakon poroda

Napisao/la: Jana05

Ukupan broj reči: 6048 | Datum: 28 01 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLDevet mjeseci trudnoće obilježava donošenje odluka, pravih odluka – od onih o što zdravijoj prehrani, preko najpogodnijih oblika vježbanja pa do odluka o najprikladnijoj njezi kože.

 

Tjelesni omotač koji štiti i trudnicu i bebu koju ona nosi zaslužuje najbolju – najkvalitetniju i najučinkovitiju zaštitu i njegu stoga buduće mame već od početka trudnoće brinu o tome da koža bude nahranjenja, hidratizirana i u svakom trenu spremna za sve promjene koje je očekuju kroz 40 uzbudljivih tjedana.

Njega kože za koju ćete se odlučiti ne mora biti ona basnoslovno skupim preparatima, već je, bez obzira koje preparate koristili, puno važnije da bude redovita. Kombinirajte današnje blagodati farmaceutike i prirodnih preparata tako što ćete primjerice koristiti i kremu protiv strija određenog proizvođača, ali i kantarionovo ulje, tj. ulje gospine trave za njegu.

 

Neke od promjena koje će obilježiti tjedne iščekivanja ostati će i nakon poroda, a mislimo tu na mrske strije, kožu koja više nije meka, a ni čvrsta kao prije te izraženiji celulit, a i ostalo je nekoliko kilograma viška. Beba je tu i sretni ste, no pogled na ovakvo novo tijelo ne čini vas sretnima, ali imajte na umu kako ste čak 9 mjeseci bili u tzv. drugom stanju, pa dajte otprilike isto toliko vremena tijelu kako bi se vratilo u stanje kakvo želite.

Pomognite mu akcijskim planom za kožu koji nek ima svoj početak još u prvim tjednima trudnoće od kada ćete njezi ovog organa posvetiti puno pažnje, a što ćete samo nastaviti nakon poroda.

 

 

 O Autoru

Mozaik svakodnevice kao inspiracija za pisanje. Članci o putovanjima, modi, ljepoti, zdravlju, sportu, djeci, glazbi, hrani, piću...

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Njega kože u trudnoći i nakon poroda