Saveti za uredjenje sobe za dečake

Napisao/la: Svimbi

Ukupan broj reči: 782 | Datum: 3 03 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLOdlučili ste da vašem mališanu obezbedite prostor koji će imati samo za sebe ali ne znate kako da ga organizujete i uredite? Bez brige, u nastavku teksta vam nudimo nekoliko praktičnih rešenja kako da jednostavno, a ipak originalno sredite novi kutak za vašeg dečaka.

Sva deca imaju svoje faze u odrastanju, od Betmena preko Spajdermena i drugih heroja.. Upravo zbog toga što su to samo faze, naš predlog je da trenutne omiljene likove vašeg dečaka ne uklapate u osnovu sobe. Pre samog uređenja pitajte ga šta bi on voleo da ima u sobi, možda ne želi tipično mušku, plavu boju zidova.

Ono o čemu prvo treba dobro da razmislite je organizacija prostora sa kojim raspolažete kao i tema same sobe. Ukoliko vaš sin trenira fudbal, kupite tabure u obliku fudbalske lopte ili mu nabavite dres njegovog omiljenog fudbalera na primer. Ako pak, voli automobile, kupite mu krevet koji je u obliku kabrioleta i kojeg ima svuda u slobodnoj prodaji.

Ukoliko niste u situaciji da kupite novi krevet, stari krevet sa metalnom konstrukcijom možete osvežiti tako što ćete ga išmirglati, premazati podlogom za metal i na kraju ofarbati bojama za metal.

Takođe, dobro je da koristite fleksibilni nameštaj koji ćete moći da preuredite ili zamenite u zavisnosti od toga kako se potrebe i ukus vašeg mezimca bude menjao. Ono što je najbitnije je – kupite kvalitetan krevet i dušek koji će mu obezbediti miran san i energiju za ostatak dana.

Ukoliko je soba mala, pobrinite se da uvek ima dovoljno svetlosti. Ovaj efekat ćete postići i ako okrečite ili opremite sobu nekim vedrijim bojama, kao što je npr. naradžasta i za koju važi da podstiče aktivnost i energiju kod deteta.

Obratite pažnju na svaki detalj. Ukoliko živite u potkrovlju, izaberite podignuti krevet kako bi vaše dete u manjoj sobi imalo dovoljno mesta za igru i druge aktivnosti. Takođe, svaki ćošak ili prostor koji vam ne treba, iskoristite za pravljenje polica ili radnog dela iznad pisaćeg stola.

Što se tiče svetlosti, veoma je bitno da radni sto bude smešten u blizini prozora kako vaše dete ne bi kvarilo oči na veštačkom svetlu. Isto tako, bitno je i da osigurate mogućnost zamračivanja sobe zavesama kako bi vaše dete imalo miran i kvalitetan san.

U čitavom haosu dečije sobe, gde se prvo nabavljaju krevet i sto, mnogi roditelji zaborave da ostave prostor u kojem će njihov mališan moći da istakne svoju kreativnost. Dovoljno je da u jednom kutku sobe postavite tablu ili deo gde će držati flomastere i bojice. Jako bitno za njihovu psihu, pogotovu dok su mali jeste pohvala nečeg što oni urade pa čak i isticanje njihovih crteža negde u stanu.

 

Kolika god da je kvadratura vašeg stana, kad tad ćete morati da izdvojite kutak za vaše dete, bilo posebnom sobom ili praktičnom pregradom. Uz naše ideje, olakšajte sebi i već sada počnite da planirate kako da uz malo truda napravite prostor za vašeg dečaka u kojem će uživati!O Autoru

Kruna boje d.o.o.
Karađorđeva 49, 11000 Beograd, Srbija
Tel. 00381 11 32 86 668
Fax. 00381 11 32 86 642

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Škola i vanškolske aktivnosti-za ili protiv?

Kako dizajnirati kutak za učenje za studente i učenike

Koja vrsta opreme za bebe će Vam trebati?

Korisna uputstva pri kupovini sedista za decu

Pavlovićeva mast – postoje li štetni efekti?

Kako najlakše organizovati dečiju rođendansku zabavu

Saveti za uredjenje sobe za dečake

Igrice Za Decu - Dobri i Štetni Efekti

Deca pod staklenim zvonom