Oprema za kupatilo kao portret domaćina

Napisao/la: Enterijer Stana

Ukupan broj reči: 609 | Datum: 29 04 2015 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLAko ste ponosni na uređenje svog doma – izbor nameštaja u dnevnom boravku, boja zidova koju ste uskladili sa bojama zavesa na prozorima, jastučići su simetrični i slažu se sa ukasniim vazama na komodi ili stolu, onda ste sigurno razmišljali i o uređenju kupatilskog prostora.

Nezavisno od toga da li je kupatilo veliko ili malo, sa kadom ili tuš kabinom, potrebna vam je oprema za kupatilo. Reč je o svim dodatnim aksesoarima u kupatilu koji nisu sanitarije, potrošne hemikalije ili papirna galanterija. Oprema za kupatilo su kupatilski ormarići, police, korpe za veš, vešalice i slično. Oprema za kupatilo dolazi u različitim oblicima, dimenzijama i dezenima. Kada birate kakva će biti vaša oprema za kupatilo, nije dovoljno samo da pazite na boje i simetriju, kao što je to verovatno slučaj za enterijer u drugiim prostorijiama u kući. Oprema za kupatilo takođe treba da ima svojstvo otpornosti na vlagu, pošto je to neizbežno kada je u neposrednoj blizini vodeni čvor. Zato se oprema za kupatilo, bar nameštaj za kupatilo, pravi od univera ili medijapana.

Oprema za kupatilo treba prvenstveno da bude funkcionalna. Zavisno od rasoireda sanitarija, kvadrature prostorije i drugih nepromenljivih faktora, oprema za kupatilo može biti ceo kupatilski ormarić od poda do plafona, polica sa ogledalom iznad lavaboa, pregrada ispod lavaboa, mala polica sa fiokama pored kade ili tuš kabine i slično. Ili, ako je kupatilo zaista veliko, sve navedeno u kompletu može biti oprema za kupatilo. Bitno je ne opteretiti prostor. Kada ste ustanovili šta je oprema za kupatilo koja vam je potrebna, sledi izbor dezena, boja, dizajna i materijala.

Oprema za kupatilo govori o vama koliko i dnevni boravak

Iako se čini da je oprema za kupatilo samo detalj, zapravo je oprema za kupatilo to čega se najjasnije sećamo o nečijem kupatilu, a paradoks je što se oprema za kupatilo najviše zanemaruje kada se bira enterijer ili kada se ulaže u nameštaj i radove. Oprema za kupatilo nije samo estetsko pitanje, nego i organizacijsko, što znači da oprema za kupatilo govori mnogo o vašem načinu razmišljanja u životu – da li je sve uredno, „pod konac“, oprema za kupatilo je zatvorenih kapaka, ili su police otvorenog tipa, bočice raspoređene gde koja stane, a ne po nameni i veličini, detalji poput peškira vise neobavezno? Možda niste svesni toga, ali oprema za kupatilo šalje jasnu poruku o vašim sklonostima.

Oprema za kupatilo može biti različitih dezena i dizajn može biti klasičan, neo, retro, moderan. Oprema za kupatilo se pravi od neupijajućih materijala, što mogu biti plastificirane imitacije drveta ili silikonom prekrivene površine, zatim oprema za kupatilo od nerđajućeg čelika, plastike, gume. Ako želite da vizuelno povećate prostor, neka vaša oprema za kupatilo bude od reflektujućih materijala, da bi odašiljala svetlost koja na nju padne – na taj način u kupatilu će biti više svetlosti nego što je prvobitno dato. Dobro rešenje u slučaju malog prostora kojem treba više osvetljenja jeste da površine oprema za kupatilo budu prekrivene ogledalima, ali ni u tome ne treba preterati. Ma koliko važno bilo uređenje doma, oprema za kupatilo je ipak samo oprema za kupatilo.O Autoru

http://www.baucasa.rs/

Sve za stan i kuću

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Istorija čuvara stolova

Krov nad životom

Kako da vizuelno uvećate svoj mali dnevni boravak

Savjeti za Brzo i Ucinkovito Ciscenje Kuhinje

Sve što treba da znate pre nego što započnete renoviranje stana

Kako su slike postale OUT: štampa na platnu

Kolima na putovanje

Šta odabrati: rolo zavese ili venecijanere?

Kako smanjiti račune za vodu

Šta je biofilm i koliko je štetan po zdravlje?

Kada je trenutak za zamenu sanitarija u WC-u?

Oprema za kupatilo kao portret domaćina

Jastuci i njihov značaj u toku odmaranja

Kako se kreči plafon?

Restauracija metalnih ormarića za decu