U trendu su foto tapete

Napisao/la: Enterijer Stana

Ukupan broj reči: 484 | Datum: 11 12 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLPoslednjih godina u Svetu a i kod nas foto tapete su postale apsolutni hit. To su u stvari fotografije čiji firmat je vrlo veliki. Na njima su najčešće prikazani motivi iz prirode, pejzaži, ali i fotografije velikih gradova, junaci iz crtanih filmova. Foto tapete mogu biti izrađene i po Vašoj želji. Može to biti i neka Vama draga porodična fotografija.

Foto tapete se postavljaju samo na jedan zid u prostoriji

Foto tapete se najčešće postavljaju u dnevnom boravku i dečijoj sobi, mada se neretko sreću i u trpezarijama. Često se sreću i na zidovima kafića, restorana i poslovnih prostora. Foto tapete se lepe samo na jedan zid u prostoriji dok se ostali zidovi prekrivaju klasičnim jednobojnim tapetama.

Foto tapete možete i sami postaviti

Klasične zidne tapete su pakovane u rolnama koje imaju isti dezen celom dužinom, dok su foto tapete u stvari sastavni delovi fotografije i svi delovi su različiti. Pri postavljanju je najpre potrebno složiti slagalicu, odnosno uklopiti trake foto tapeta u fotografiju. Postupak je dalje isti kao kod lepljenja klasičnih tapeta. Lepak se nanosi na trake, tapete upijaju lepak a potom se lepe na zidove počev od vrha i na kraju peglaju valjkom.

Foto tapete mogu biti izrađene od različitih materijala

Foto tapete mogu biti izrađene od papira. Papirne foto tapete su obično sastavljene od jednog, dva, četiri ili osam delova.Spoljašnje ivice foto tapeta od papira su izrađene tako da se mogu skraćivati a da ne naruše celokupan izgled fotografije. Na taj način papirne foto tapete mogu da se prilagode dimenzijama zida prostorije. Na tržištu je prisutna široka ponuda papirnih foto tapeta sa najrazličitijim motivima.

Foto tapete se mogu izrađivati i na flisnoj podlozi. Pri lepljenju ovih tapeta lepak se nanosi na zid a ne na trake foto tapeta pa je i lepljenje jednostavnije. Foto tapete na flisnoj podlozi su perive. Izrađuju se u vidu traka čija širina iznosi 50 centimatara. Trake se odlično uklapaju jedna pored druge i čine jedinstvenu celinu. Odaju utisak kao da su izrađene iz jednog dela. Foto tapete se izrađuju i u vidu zidnih panela, odnosno fotografija određenih dimenzija ( najčešće 184x127cm) koje su napravljene iz jednog dela.O Autoru

http://www.tapete.co.rs/

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Istorija čuvara stolova

Krov nad životom

Kako da vizuelno uvećate svoj mali dnevni boravak

Savjeti za Brzo i Ucinkovito Ciscenje Kuhinje

Sve što treba da znate pre nego što započnete renoviranje stana

Kako su slike postale OUT: štampa na platnu

Kolima na putovanje

Šta odabrati: rolo zavese ili venecijanere?

Kako smanjiti račune za vodu

Šta je biofilm i koliko je štetan po zdravlje?

Kada je trenutak za zamenu sanitarija u WC-u?

Oprema za kupatilo kao portret domaćina

Jastuci i njihov značaj u toku odmaranja

Kako se kreči plafon?

Restauracija metalnih ormarića za decu