Uredite Dečiju Sobu Na Najbolji Način

Napisao/la: KucneCarolije

Ukupan broj reči: 4244 | Datum: 18 02 2011 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLUređenje dečije sobe iziskuje obraćanje pažnje na veliki broj faktora. Pored optimalne temperature, vlažnosti vazduha i dobre zvučne izolacije, neophodno je da u dečijoj sobi osvetljenje bude dobro kao i da komadi nameštaja budu izrađeni od prirodnog materjala i da budu što bezbedniji prilikom upotrebe. Kada su svi ovi uslovi adekvatno ispunjeni, treba razmisliti o estetskom izgledu i o tome koji će se elementi naći u dečijoj sobi i kako ih rasporediti.

U zavisnosti od kvadrature stambenog prostora, broja prostorija i članova domaćinstva relativno je da li će dečija soba pripadati jednom detetu ili će biti namenjena za dvoje ili troje dece. Ako imate dovoljno prostora koji se može pogodno adaptirati, dobro je da se dečiji radni, odnosno dnevni kutak izdvoji od spavaćeg dela. Računar i televizor ne utiču dobro na kvalitet odmora pa je to jedan od razloga zbog koga valja odvojiti ova dva dela prostora. Ako ste primorani da prostor organizujete tako da bude namenjen za dvoje ili troje dece, trebalo bi da taj prostor bude namenjen za spavanje, igru ili učenje, ali je poželjno da u takvim uslovima računar i TV ne budu u dečijoj sobi.

Uređenje dečije sobe kao i samo opremanje, zavisi prevashodno od uzrasta dece. Svaki uzrast nosi određene potrebe pa će se i izgled dečije sobe s godinama menjati. Deci koja ne pohađaju školu potreban je krevet, kutak za igru, garderober i maštovit izgled prostora. Sa druge strane školarcima je pored kreveta neophoadan radni sto, stolica, police za knjige i kutak u kome će se baviti kreativnim radom. Tinejdžeri uglavnom vole da njihova soba daje jasnu interpretaciju njihovih želja i ambicija pa njihovu sobu karakterišu fotografije poznatih ličnosti, isečci iz novina, suveniri.  

Ako svako dete ima svoju sobu, treba mu prepustiti i odabir njenog izgleda, međutim komplikovano rešenje može biti uređenje dečije sobe u kojoj će biti dvoje dece različitog pola i uzrasta i potpuno različitih interesovanja. U ovakvim slučajevima najbolje je dečiju sobu sasvim jednostavno urediti sa mogućnošću deljenja prostora svakom detetu za sopstvene ideje. Na primer: zid iznad svakog kreveta predstavlja mesto gde će svako dete držati slike, knjige ili sitnice koje predstavljaju njegova interesovanja.

Najvažnije je prilikom uređenja dečije sobe da rezultat ovog zadatka bude prostor u kome će mališani uživati i gde će rado provoditi svoje vreme u prijatnom i njima zanimljivom ambijentu.O Autoru

Na našem sajtu možete naći ideje za uređenje dečije sobe kao i savete kako da na pravilan način uredite sobe za decu.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Istorija čuvara stolova

Krov nad životom

Kako da vizuelno uvećate svoj mali dnevni boravak

Savjeti za Brzo i Ucinkovito Ciscenje Kuhinje

Sve što treba da znate pre nego što započnete renoviranje stana

Kako su slike postale OUT: štampa na platnu

Kolima na putovanje

Šta odabrati: rolo zavese ili venecijanere?

Kako smanjiti račune za vodu

Šta je biofilm i koliko je štetan po zdravlje?

Kada je trenutak za zamenu sanitarija u WC-u?

Oprema za kupatilo kao portret domaćina

Jastuci i njihov značaj u toku odmaranja

Kako se kreči plafon?

Restauracija metalnih ormarića za decu