Uređenje doma u ljubičastoj boji

Napisao/la: Svimbi

Ukupan broj reči: 731 | Datum: 17 03 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLUređenje životnog prostora nije lak zadatak. Izbor boja za zidove kao i za detalja u prostoru, mnogima od nas predstavlja pravu glavobolju. Po navici, uglavom uvek izbegavamo tamnije nijanse boja, i rukovodeći se starom idejom da svetlije boje oplemenjuju prostor, sužavamo izbor i ograničavamo svoju kreativnost.

Naročito česta zabluda u vezi sa tamnim bojama javlja se kod svih nas koji rešavamo uređenje svojih malih stanova. Uprkos uvreženom mišljenju da tamnije boje „smanjuju“ prostor, i da ih treba izbegavati u manjim i slabije osvetljenim prostorijama i stanovima, praksa pokazuje da upravo bela i svetlije nijanse boja, gube svoje karakteristike i svežinu u slabije osvetljenim prostorijama, postajući sive i bezlične. S druge strane, punoća tamnijih i jačih tonova doći će do izražaja baš u ovakvim prostorima, dok u onim sa mnogo prirodnog svetla tamnije boje mogu delovati isprano.

Ljubičasta boja, koja u sebi nosi dosta od starinske otmenosti i luksuza, idealna je za vaše zidove u gotovo svim prostorijama. Tamnije i zagasitije nijanse ljubičaste, uz pažljiv izbor nameštaja, daće vašoj dnevnoj sobi ili trpezariji sofisticiran i elegantan izgled. Posebno je efektna kombinacija ovih nijansi ljubičaste sa belim, bež i detaljima u toploj boji zlata, na vašem nameštaju u dnevnoj ili spavaćoj sobi. Ove kombinacije doprinose smirujućoj i prijatnoj atmosferi opuštenosti.

Svetlije nijanse ljubičaste, kao i boja lavande, idealan su izbor za sobu vaše kćeri, u dečijem dobu, ali i u pubertetu. Prvo iskoristite podlogu za zidove, a zatim kombinujte boje sa belim detaljima na zidovima i modernim printovima, a mladalačku atmosferu možete upotpuniti i akcentima na nameštaju u jarkim i živim bojama.

Više o podlogama za zidove možete pogledati na stranama:

http://www.krunaboje.com/proizvod/podloga-za-unutrasnje-zidove i

http://www.krunaboje.com/proizvod/podloga-za-spoljasnje-zidove

Iako ih ljudi često izbegavaju, nijanse ljubičaste doprinose relaksiranijoj atmosferi u prostoriji. Različiti valeri ove boje, uklapaju se sa određenim drugim bojama, upotpunjujući sveukupnu atmosferu vaše kuće.

Ljubičasta koja ima crvenu za svoju osnovu, idealno se uklapa sa toplijim bojama, tirkizna je odličan par sa ljubičastom bojom nijanse šljive, dok je lila boja idealna za kombinovanje sa zelenom bojom jabuke.

Ljubičastu boju mnogi od nas percipiraju kao dominantno ženski izbor. Ipak, puniji tononovi ljubičaste boje u kombinaciji sa crnom, sivom ili srebrnom, idealan su izbor za životni ili radni prostor muškarca.

Iako bi se mnogi iznenadili, nijansa ljubičaste pod nazivom „Radiant Orchind“ izabrana je za boju 2014. godine. Dakle, izborom ove boje, nećete samo dati malo otmenosti svom životnom prostoru, već ćete biti i u trendu. Vredi pokušati!O Autoru

Kruna boje d.o.o je generalni zastupnik i distributer boja i lakova renomiranih britanskih proizvođača Crown, MacPherson i Sandtex.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Istorija čuvara stolova

Krov nad životom

Kako da vizuelno uvećate svoj mali dnevni boravak

Savjeti za Brzo i Ucinkovito Ciscenje Kuhinje

Sve što treba da znate pre nego što započnete renoviranje stana

Kako su slike postale OUT: štampa na platnu

Kolima na putovanje

Šta odabrati: rolo zavese ili venecijanere?

Kako smanjiti račune za vodu

Šta je biofilm i koliko je štetan po zdravlje?

Kada je trenutak za zamenu sanitarija u WC-u?

Oprema za kupatilo kao portret domaćina

Jastuci i njihov značaj u toku odmaranja

Kako se kreči plafon?

Restauracija metalnih ormarića za decu