članci iz kategorije Nakit


Odabir idealnog nakita
Svaka žena, pa i neki muškarci, vole nakit. Nakit je deo skoro pa i svakodnevnog oblačenja, tako da je biranje idealnog nakita i te kako zahtevan posao. Nije isti nakit koji se nosi svaki dan kod kuće, kao ni onaj koji se može nositi na poslu, a postoji i onaj najpopularniji vid nakita – za izlaske – gde se, posebno žene, trude da budu najlepše, ali i da imaju najlepši nakit.

Dragulji i zlato
Sareni kao duga i blistavi kao najcistiji kristali, dragulji su  zarobili mastu i zelje, kako muske tako i zenske populacije. Potraga za dragim kamenjem postala je predmet legende, bajke, epova. Danas cak i naj finiji primerci dragog kamenja, su dostupni za prosecnu osobu, nego u bilo kom  trenutku u istoriji

Šest najčešćih pitanja o srebrnom nakitu
Kupovina srebrnog nakita je jednako popupalrna kao i kupovina zlata. Međutim, iz nepoznatog razloga, mnogo se više govori o zlatnom nakitu i baš iz tog razloga se možda smatra da je zlatni nakit popularniji. Ali, podaci sa tržišta govore da se jednako cene i kupuju i srebrni i zlatni nakit.

Otkup lomljenog zlata
Ukoliko rešite da prodate svoj nakit, treba da nađete nekog ko vrši otkup zlata. Ako prodajte nošen nakit on će se okarakterisati kao lomljeno zlato. U tom slučaju nađite nekog ko se bavi  time, kako Vaš nakit ne bi zauzimao mesto u Vašem domu i ni za šta ne bi koristio.

Murano Nakit - Nakit od Murano Stakla
Murano staklo je čuveni proizvod Venecijanskog ostrva Murana. Počeci izrade stakla datiraju negde oko 10 veka. Držali su monopol na izradi kvalitetnog stakla vekovima, i razvili su mnogo različitih tehnologija uključujući kristalno staklo, emajlirano staklo, i druge tehnike izrade.

Kristali i Horoskopski Znaci
Kristali u predivni darovi prirode koji su nam dati da bi obogatii naš život na različite načine, a najčešće se koriste za izradu nakita. Razni minerali i prirodne supstance mogu ali ne moraju imati kristalnu strukturu, ali većina poznatijih i cenjenijih gradi predivne kristale. Osim u juvelirstvu, drago kamenje se koristi i u metafizičkom i duhovnom radu, a poznato je i njegovo simbolično značenje. Mnogi ljudi takođe povezuju horoskopske znakove sa kristalima.

Cirkoni kao nakit i razlika u odnosu na dijamant
Cirkoni su relativno jeftina sintetička zamena za dijamant. Koriste se veoma mnogo u izdradi nakita svih vrsta, počevši od jeftinijeg nakita i bižuterije, pa sve do skupih kombinacija sa drugim dragim i poludragim kamenjem. Koriste se čak i za izradu vereničkih prstenova i burmi. Ponekad se cirkoni koriste kao ukras kod pirsinga nosa ili različitih delova tela.

Ametist - kvarc ljubičaste boje
Ametist je ljubičasta varijacija kvarca i jdan je od najcenjenijih članova velike i raznovrsne porodice poludragih kamenova na bazi kvarca. Ovaj kamen mora biti ljubičast da bi bio ametist ali njegova boja može da varira od duboko purpurne, do lila ili lavanda boje. Ametist vrhunskog kvaliteta je duboko purpurne boje sa bljeskovima svetlosti koji mogu ići sve do ružičaste boje.


Strana 1 od 1
[1]  
RSS