Kako Do Kvalitetnog Poda

Napisao/la: markobg

Ukupan broj reči: 2557 | Datum: 17 06 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLZa dobar izgled Vašeg poda i nakon dužeg vremena važno je pravilno i kvalitetno postavljanje. Neželjene posledice svakako treba izbeći prvenstveno odabirom stručnog i kvalifikovanog lica koji će Vaš pod učiniti dugotrajnim a Vas poštedeti eventualnih dodatnih izdataka.

 

Dobar parketar:

 

Najvažnije je da angažujete pravog parketara sa višegodišnjim iskustvom i budete sigurni za pravilno postavljanje. U tom ćete i vi biti zadovoljni rezultatom a Vaš pod će definitivno krasiti Vaš dom.

 

Metoda lepljenja ili zakivanja u drvo smatra se jednom od najboljih načina na koji se može postaviti parket. Postoji jos nekoliko načina na koji se parket može postaviti kao i razni načini na koji se slaže. Slaganje može biti klasično ili potpuno moderno. Postoji mogućnost ugradnje raznih bordura različitih boja i vrsta kao i raznih mozaika, figura i dr.

 

Postavljanje parketa zahteva određenu pripremu podloge. Tako na primer kod cementne košuljice ne sme biti prisutna prevelika vlaga (mora imati određene vrednosti). Iz više razloga je važno da se na sve ovo obrati posebna pažnja. U nekvalitetnom i nepravilnom postavljanju parketa svi sledeći postupci mogu izgubiti smisao. Sa vrednim i odgovornim parketarima ne morate brinuti a njihova profesionalna obaveza zahteva konstantno usavršavanje i samim tim poboljšava kvalitet radova.

 

Na koji način održavati i štititi parket:

 

Za dug vek trajanja Vašeg poda potrebno je pravilno ispratiti svaki segment njegove ugradnje a kasnije  zaštite. Prilikom ugradnje potrebno je da se isprati svaki tehnološki proces i izbegnu moguća oštećenja. Na tržištu se može naći šarenolika paleta parketa u različitom kvalitetu i po različitim cenama.

 

Odabirom jeftinije vrste parketa ne znači da imate i kvalitet. To u mnogome zavisi od same obrade na koju neki proizvođači ne obraćaju preteranu pažnju. Sa poluobrađenim parketom koji se može naći po veoma povoljnim cenama ne možete očekivati preterano dobre rezultate u toku korišćenja.

 

Kako sačuvati dobar izgled poda:

 

U najveće neprijatelje podova odnosno parketa spadaju insekti, bakterije i gljivice koje mogu vrlo brzo potpuno da unište parket. Pored parketa insekti mogu da napadnu i ostale drvene predmete u Vašem domu.

 

U sprečavanju ovakvih neprijatnih situacija potrebno je korišćenje specijalnih supstanci  koje služe za premazivanje i zaštitu od pojave insekata i na taj način se sprečava propadanje poda. Sa specijalnim supstancama se štite drvene površine jer prodiru u njihovu strukturu, sprečavaju se razna oštećenja a pri tom ne štete okolini ni ljudima.

 

Zaštita drveta odnosno premazivanje parketa ovim supstancama obavlja se i kada se postavlja potpuno novi parket i kada se hobluje i restaurira stari.O Autoru

Marko iz Beograda pise i distribuira veliki broj tekstova za velike portale na temu uredjenje stana.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Kako sigurno ukloniti unutrašnje zidove

Kako Do Kvalitetnog Poda

Opremanje Kupatila

Šta je najvažnije za Vaše kupatilo

Zavšni poslovi u građevinarstvu-Šta vas sve očekuje?