Opremanje Kupatila

Napisao/la: markobg

Ukupan broj reči: 2471 | Datum: 21 04 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLSvaka prostorija u kući ili stanu ima podjednaku važnost u životima svakoga od nas. Jedna od obično najmanjih prostorija u kojoj svakodnevno provodimo vreme je svakako kupatilo. Kupatilo nam na prvom mestu služi za održavanje lične higijene a može biti i mesto gde ćemo se maksimalno opustiti i uživati ukoliko napravimo mirišljavu kupku i ležimo u kadi. Pored osnovnih potreba ili potreba za odmaranjem i opuštanjem vrlo često u nedostatku prostora kupatilo nam služi da sušimo veš ili odlažemo neke druge stvari. I pored toga što se uglavnom radi o malom prostoru vrlo često se dešava da kupatilo potpuno zatrpamo svakakvim stvarima. To nikako nije dobro jer bi trebalo da se od ove male prostorije napravi što funkcionalniji prostor.

Praktično i funkcionalno kupatilo:

Pri samom projektovanju i uređenju kupatila potrebno je ispoštovati funkcionalne zahteve kako bi kupatilo bilo maksimalno iskorišćeno i praktično. Od veličine kupatila zavisi odabir kompletne sanitarije kao i njihovog rasporeda. Kod ovih radova najvažnije da se sanitarije rasporede tako da odvodni i dovodni kanali budu što kraći u samom kupatilu.

Sastavni i najvažniji deo svakog kupatila predstavlja kada koja uglavnom zauzima najviše mesta. U odnosu na prostor možete birati između slobodnostojećih, spuštenih na pod ili uzidanih kada.

Razni umivaonici različitih dimenzija i oblika mogu se odlično uklopiti u svako kupatilo a na Vama je da odaberete odgovarajuće. Uz umivaonike mogu se ugraditi i kupatilski ormarići koji odlično mogu da posluže za sve stvari koje su Vam potrebne u kupatilu a ne moraju biti na vidnom mestu ( poput raznih deterdženata i kućne hemije koja Vam je potrebna za čišćenje ) .

Zidovi i podovi u kupatilu:

Oblaganje zidova i podova kupatila podrazumeva lepljenje pločica. Od Vas takođe zavisi izbor keramike kao i ideja kako biste voleli da Vaše kupatilo izgleda. Pločice mogu biti raznih boja i dimenzija čime se mogu postići najzanimljiviji efekti u ovom prostoru.

Bojler kao važan element svakog kupatila:

U kupatilu je pored kompletne sanitarije i svih drugih elemenata najvažnije imati odgovarajući bojler. Zapreminu bojlera treba birati u odnosu na sopstvene potrebe i broja članova domaćinstva. Postoji više vrsta bojlera koje možete uklopiti u svoje kupatilo. Jedno od mogućnosti su klasični bojleri sa postavljanjem u vertikalnom ili horizontalnom položaju što može dodatno da pomogne u planiranju prostora.

Uređenje kupatila od izuzetne važnosti:

Svaka prostorija u Vašem domu iziskuje detaljno planiranje i maksimalnu posvećenost pri uređenju ukoliko želite da sve bude maksimalno dobro i korisno sređeno. Kupatilo možda izgleda kao jednostavna prostorija za uređenje ali se i te kako treba maksimalno posvetiti ovom poslu jer se to ne radi tako često kao što se lako može promeniti nameštaj ili boja zidova.O Autoru

Marko iz Beograda pise i distribuira kvalitetne i zanimljive tekstove na temu uredjenje stana.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Kako sigurno ukloniti unutrašnje zidove

Kako Do Kvalitetnog Poda

Opremanje Kupatila

Šta je najvažnije za Vaše kupatilo

Zavšni poslovi u građevinarstvu-Šta vas sve očekuje?