Zavšni poslovi u građevinarstvu-Šta vas sve očekuje?

Napisao/la: Enterijer Stana

Ukupan broj reči: 757 | Datum: 16 08 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML 

Gradite kuću,kupili ste stan u nedovršenoj fazi?Možda je došlo vreme da renovirate stan jer su elementi dotrajali,poćevši od parketa pa do vodoinstalacija?Pokušaćemo da vam objasnimo šta vas sve čeka.Krenimo redom.

 

Vodoinstalacije

Jako bitan element prilikom renoviranja,izgradnje objekta.Ukoliko ne želite da nakon završenog posla ponovo razbijate zidove,pločice,podižete parket kako bi pronašli kvar na vodoinstalacijama,savetujemo da se detaljnije posvetite ovoj fazi u građevinarstvu.Voda će proći gde god naiđe na šupljinu.Kao i kod drugih faza ovde majstor ima ključnu ulogu.Vodite računa prilikom odabira izvođača radova.

Elektro instalacije

Sa strujom se ne treba igrati. Prepustite posao profesionalcu, ako već to niste. Radite elektro instalacije pre sive faze i nanošenja maltera, jer se kablovi ugrađuju u zid, pa se potom nanosi malter. Kupite osigurače visokog kvaliteta, da vam ne bi stalno iskakali.

Keramika

Podrazumeva postavljanje keramickih plocica i prisutna je uglavnom u kuhinji i kupatilu.Podrazumeva lepljenje pločica na zid.Preporuka je da zidovi budu izmalterisani kako bi lepkom pločice nalepili na iste.Postoji mogućnost da preko starih prelepite nove,sve zahvaljujući savremenoj tehnologiji proizvodnje lepka.Između pločica može postojati razmak,odnosno fugna,koja predstavlja masu koja može biti  u raznim bojama.

Molerski poslovi

Poslednji korak u renoviranju. Gletovanje zidova se radi tako što glet masom izravnate sve neravnine na vašem zidu i popunite rupe.Nakon toga pređite na krečenje poludisperznim ili akrilnim bojama.Potrebno je da imate sliku u glavi kako bi vaš enterijer izgledao.U današnje vreme većina vlasnika stanova odlučuje se da svoje zidove boji u nekim od nijansi toplih i hladnih boja.Bela boja polako izlazi iz mode,baš kao i tapete.

Šut

Treba skoloniti sav nered koji su majstori napravili kao i otpad koji su ostavili za sobom. Ukoliko nemate kome da ustupite šut za temelj kuće, obavezno zovite javne komunalne službe ili privatnike koje se bave poslom odvoženja šuta. Bolje njima da date par hiljada dinara, nego da platite drakonske kazne ako vas organi javnog reda uhvate da nelegalno odlažete šut.

 

 

Parketarstvo

Posao koji se ostavlja za kraj. Ako radite parket, trudite se to bude leti. Jer treba vremenu lepku a i laku koji se nanose na parket da bi se osušio i da ne bi došlo do podizanja parketa, jer u tom  slučaju biste morali ponovo da radite sve iznova.

Gipsani radovi

Gips može veoma lako da zameni standardni pregradni zid. Ovaj ekološki materijal koji nije škodljiv ni za okolinu ni za čoveka.Daće vam mogućnost manipulacije i maximalnog iskorišćavanja  vašeg prostora.  Lako se postavlja i ima veoma dobru zvučnu i termoizolaciju.

 

 

Ne zaboravite,nijedan od gore navedenih poslova nije moguće odraditi pravilno,optimalno ukoliko pre samih radova ne angažujete profesionalnog radnika,majstora.

 O Autoru

Autor teksta je enterijeristza iz firme jugenterijer.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Kako sigurno ukloniti unutrašnje zidove

Kako Do Kvalitetnog Poda

Opremanje Kupatila

Šta je najvažnije za Vaše kupatilo

Zavšni poslovi u građevinarstvu-Šta vas sve očekuje?