Kako pisati oglas za prodaju nekretnine

Napisao/la: Gost

Ukupan broj reči: 383 | Datum: 23 06 2009 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLNapisati efektan oglas za prodaju nekretnine može da privuče veliki broj potencijalnih kupaca vašeg doma ili kuće koju želite da prodate. Poznavati pravilnu upotrebu stručnih termina iz oblasti nekretnina i opisati stan ii kuću tako da privuče interesovanje je ključ kod pisanja oglasa ovog tipa. Evo nekoliko instrukcija:

  1. Napišite atraktivan naslov vašeg oglasa: "Atraktivna porodična kuća na prodaju" je mnogo bolji naslov od "Prodaje se trospratna kuća ". Uhvatite pažnju onih koji žele da kupe kuću za stanovanje od prvog trenutka.
  2. Opišite najbolje karakteristike vašeg doma. Ubacite broj soba, privlačan pogled, ekstra kupatilo, ili bili koju drugu pogodnost koju vaša nekretnina poseduje. Ako prodajete kuću sa vrtom ili bazenom, to posebno naglasite.
  3. Usmerite oglase prema potencijalnim kupcima. Na primer, ako je dom blizu škole, obavestite kupca o ovoj činjenici ako se radi o potencijalnom kupcu sa decom.
  4. Stavite cenu nekretnine u oglas. Oglas bez cene može da pogrešno navede kupca da misli da je nekretnina previše skupa.
  5. Koristite afirmativne reči u celom oglasu. Upotrebljavajte "udoban" umesto "mali", "šarmantan" umesto "star" i slično. To izgleda privlačnije i može da donese više interesovanja od strane potencijalnih kupaca. Imajte na umu takođe da neki od iskusnijih kupaca znaju na šta se odnose pridevi tipa udoban ili šarmantan.
  6. Završite oglas sa nekim jakim razlogom zašto kupac treba da nazove. Smislite nešto nalik ovome: "Nemojte da dozvolite da vam izmakne ova prilika" ili "Brza prodaja, nazovite odmah". To može da pobudi kupce da pozovu i da se raspitaju o detaljima.

 

Nekoliko saveta i upozorenja.

  • Uvek stavite lokaciju vaše nekretnine u oglas. Kupci možda žele da kupe stan ili kuću u određenom delu grada. Ako vaš oglas ne prikazuje lokaciju, oni mogu da pređu preko njega.
  • Nemojte upotrebljavati neobične skraćenice koje mogu da zbune kupca. Upoznajte se sa uobičajenim skraćenicama u novinama ili na datom mestu gde se oglašavate. Pročitajte par ostalih oglasa i vidite koje se reči koriste.O Autoru

Članak napisao Gost

Izvor članka: http://www.kristali.rs/nekretnine/kako-pisati-oglas-za-prodaju-nekretnine.html

Ocena: 4.0

Komentari

26 03 2013 at 2:26, by Guest
ko hoce da kupi znackeJoš članaka iz ove Kategorije

Kula Geneks i ostale čarolije

Vaer Inženjering

Iznajmljivanje Kuće - Kada Je Pravo Vreme Za To

Legalizacija objekata - Dosta posla za licencirane projektantske biroe

Kako pisati oglas za prodaju nekretnine