Saveti za online traženje stana

Napisao/la: maja

Ukupan broj reči: 2657 | Datum: 25 02 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLInternet je vrlo brzo postao vredan resurs za mnoge stvari, pa ni traženje stana nije izuzetak. U stvari, korišćenje Interneta može da bude idealno za traženje novog stana, naročito ukoliko ste zainteresovani da se preselite u novi prostor, koji je prilično udaljen od mesta gde se trenutno nalazite.

Naravno, traženje stana putem Interneta nije bez rizika. Dakle, postoji nekoliko stvari koje treba da imate na umu kada putem Interneta tražite stan, a koje će Vam garantovati prijatno iskustvo i pronalazak stana koji Vam odgovara.

Koristite više izvora

Jedna od najčešćih grešaka, koju čine oni koji traži stan, jeste da koriste samo jedan izvor kada traže stan putem Interneta. Imajte na umu da različiti web sajtovi imaju različitu ponudu. Stoga ćete morati da proveravate mnoge različite sajtove, u cilju postizanja najsveobuhvatnijeg pregleda raspoloživih stanova.

Kada tražite sajtove sa listom raspoloživih stanova, trebalo bi da koristite različite pretraživače. Pošto svaki pretraživač ima svoje načine vraćanja rezultata pretrage, korišćenjem više od jednog pretraživača moći ćete na različite načine da vratite rezultate pretrage. U najmanju ruku treba da koristite glavne pretraživače, kao što su Yahoo, Google, MSN, i Ask.

Obavite pretrage

U mnogim slučajevima možete da dobite povratne informacije od sadašnjih i bivših stanara. Kada pretražujete po konkretnom pojmu, mogu da se pojave sajtovi sa kritikama ili sajtovi koje su postavili sadašnji ili bivši stanari. Pročitajte ove povratne informacije, kako biste dobili bolji uvid da li Vam stambeni kompleks ili stan odgovara ili ne. Još jedna privilegija čitanja ovih komentara je što možete i da vidite kakvi ljudi žive u stanu. Sa druge strane, ukoliko tražite isključivo stanove u izgradnji u jednom određenom mestu, neophodno je da u pretraživače unesete konkretne parametre, kao što je na primer “Stanovi u izgradnji Novi Sad”. Samo tako možete da dobijete isključivo listu stanova u izgradnji u traženom mestu. U oba slučaja je preporučljivo vršiti i istraživanja o oblasti u kojoj se nalazi stan, kako bi se utvrdio nivo kriminala i koliko odgovara Vašim potrebama, kao što je na primer blizina javnog prevoza.

Pogledajte pre nego što kupite

Bez obzira koliko savršen stan može da izgleda na Internetu, neophodno je da ga lično pogledate, pre nego što ga kupite. Kako biste sebi olakšali stvari, treba temeljno da istražite sve raspoložive stanova, a zatim da izbor suzite na manje od deset stanova. Zatim kontaktirajte vlasnike i ugovorite razgledanje svih stanova u toku jednog ili nekoliko dana. Na ovaj način možete da organizujete razgledanje svih stanova, kako biste lakše doneli svoju konačnu odluku.

Ako niste u mogućnosti da razgledate neki stan, zamolite nekog od poverenja, ko živi u blizini, da to učini za Vas.

 O Autoru

Ukoliko vas zanimaju stanovi u izgradnji u Novom Sadu posetite: Stanovi u izgradnji Novi Sad

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Saveti za online traženje stana

Pronalaženje stanova za prodaju – Saveti za kupce