3 osnovne stvari na koje morate paziti prilikom organizovanja selidbe

Napisao/la: danijelpendjer

Ukupan broj reči: 1058 | Datum: 19 12 2012 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLAko živite u Beogradu i ako ste se ikada selili zajedno sa svojom porodicom, onda sigurno znate da je za uspešnu selidbu najvažnije pitanje ono koje se tiče strategije koju ćete primeniti prilikom organizacije selidbe. Da li ćete selidbu organizovati sami ili ćete angažovati firmu specijalizovanu za kombi selidbe iz Beograda?

Ako se odlučite da posao selidbe za vas odradi firma specijalizovana za selidbe, prvo na šta treba da mislite jeste fizička i tehnička bezbednost pokretne i nepokretne imovine. Pored bezbednosti u vrhu prioriteta je privatnost i prevencija od obijanja stana, a tek na poslednjem mestu je logistika selidbe. Pa hajde da obrazložimo ove tri stvari.

Fizička i tehnička bezbednost pokretne i nepokretne imovine

Kada kažem fizička bezbednost treba da znate da se tom prilikom podrazumeva prevencija od krađe i nestanka stvari, dok je tehnička bezbednost zapravo bezbednost sa aspekta oštećenja i loma nameštaja i drugih predmeta.

Kada je reč o fizičkoj bezbednosti, angažovanjem agencije za selidbe taj momenat je osiguran samim angažovanjem iste. Drugim rečima, agencija za selidbe će preuzeti rizik na sebe. Ako je i sama firma za selidbe osigurana, tom prilikom još bolje.

Kada je reč o tehničkoj bezbednosti pokretne i nepokretne imovine, tada do izražaja dolazi stručnost i specijalnost agencije. Moj iskren savet je da ovom prilikom birate firme koje imaju višegodišnje iskustvo i dugačku listu realizovanih projekata. Nije isto ako anžajuete “Peru” koji je “juče” kupio kombi ili kamion i pozvao svoje “ortake” da noste kaučeve, fotelje i druge kućne stvari, ili ako sa druge strane angažujete firmu koja ima kapacitete i resurse za rešavanje svakog problema koji se može isprečiti prilikom selidbe- firmu koja ima stručnjaka koji će odmah znati kako treba da postupi.

Ako ne znate kako je moguće saznati za stručnost i specijalnost jedne firme, pozovite ih i postavite im par pitanja. Pitajte ih kako bi preneli klavir ili sef, ili neki drugi kabasti predmet. Pitajte ih kako bi se postarali o fizičkoj bezbednosti, ili sami smislite neko delikatno pitanje. Ako vam odgovore bez mnogo nećkanja i improvizacija, i ako vam odgovore “kao iz topa”, onda je vrlo verovatno da je ekipa koja stoji iza agencije za kombi i kamionski prevoz profesionalna.

Privatnost i prevencija od prevare i obijanja stana

Pre nego što angažujete bilo koga za bilo kakve poslove, a ne samo za selidbe, moj iskren savet je da ga provetite. Kada je reč o pravnom licu, za proveru legitimnosti mozete se koristiti sajtom Agencije za privredne registe. Na njihovom sajtu je moguće izvršiti pretragu podataka o preduzetnicima i drugim pravnim licima. Pre nego što angažujete firmu pogledajte ko stoji iza nje i eventualno zabeležite podatke o tom pravnom licu. Provale u stanove, kuće i poslovne prostore neretko se dešavaju.
Drugi nivo provere kredibiliteta jeste Internet. Idite po forumima i raspitajte se o konkretnoj firmi. Pokušajte da pronađete ljude koji su koristili usluge dotične firme. Vidite kakvi su njihovi utisci.

Logistika selidbe

Prilikom angažovanja firme za selidbe o logistici ne morate mnogo razmišljati. Dovoljno je da se oko vama bitnih detalja konsultujete sa osobom odgovornom za selidbu. To je uglavnom osoba koju dotična firma odredi za upravljanje projektom vaše selidbe. Ako imate posebnih zahteva, to je takođe bitno da napomenete menađeru selidbe, i što se tiče vašeg posla, vi ste tu završili.

Angažovanje firme za kombi selidbe je najčešće najjednostavnije i najisplativije rešenje, iz prostog razloga jer ne morate odsustvovati sa posla i možete se posvetiti drugim stvarima. Prilikom selidbe često je neizostavan i stres koji možete izbeći ako angažujete firmu, a kako nećete morati da se bavite ni logistikom, definitivno će vas i manje boleti glava.

Nemojte zaboraviti staru narodnu: “Tri put’ meri, jednom seci”. Pre nego što angažujete neku firmu iz Beograda ili Srbije, dobro se raspitajte i informišite o kredibilitetu iste.O Autoru

Ako i vi želite da selidbu završite bez puno bojazni i stresa, više informacija profesionalnim selidbama možete pronaći na Internet stranici agencije za kombi selidbe-Beograd, Srbija.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Korak Po Korak Do Preseljenja

Selidbe u Beogradu - Kako se Spakovati?

3 osnovne stvari na koje morate paziti prilikom organizovanja selidbe

Saveti za selidbu bez nervoze