Selidbe u Beogradu - Kako se Spakovati?

Napisao/la: aaugljenko

Ukupan broj reči: 535 | Datum: 25 04 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLDobro se organizujte pri pakovanju, pakujte redom sobu po sobu, prethodno pripremite dosta kutija, trake i markere da bi obeležili sve kutije.

 Kartonske Kutije

 Kutija nikad ne može biti previše. Nekoliko nedelja unapred počnite sa pripremom kutija, gledajte da pri nabavci kutija nabavite čvrste kutije različitih dimenzija koje mogu da se zatvore što će vam znatno olakšati pakovanje. Nabavite bar duplo više kutija za selidbe nego što smatrate da vam je potrebno, spljoštite ih, što će vam olakšati skladištenje do dana pakovanja. Imajte na umu, ukoliko imate uzak hodnik ili stepenište, da je mnogo lakše manipulisati sa manjim kutijama, samim tim  se smanjuje rizik od oštećenja. Nemojte pakovati stvari u kese za smeće, jer vrlo lako može doći do zabune i te kese zaista mogu završiti u smeću.                           

Obeležavanje Kutija

Ukoliko želite da ubrzate proces raspakivanja pri selidbi, obavezno obeležite svaku kutiju šta se u njoj nalazi i u kojoj prostoriji je zapakovana (kuhinja, dnevna soba...). Napišite takođe da li se u kutiji nalaze lomljive stvari i na koju stranu treba kutija biti okrenuta. Dobrim obeležavanjem kutije i pravilnim rasporedom u novom domu umnogome sebi olakšavate posao raspakivanja kutija.

Još nekoliko saveta agencije Pakovanje & Selidbe u Beogradu:

  • Osim kutija, za pakovanje upotrebite i svoj prtljag. Napunite kofere i torbe sa odećom, posteljinom i peškirima
  • Lomljive predmete pažljivo spakujte u papir ili babls foliju i obeležite kutiju u kojoj se oni nalaze
  • Pakujte slične stvari zajedno, stavite sve kablove, daljinske upravljače i ostale sitnice zajedno, sve šrafove i druge sitne delove stavite u jednu kutiju i dobro je obeležite
  • Ravnomerno rasporedite teret u kutijama, teže stvari uvek stavljajte na dno
  • Obratite pažnju na težinu kutija, koristite manje kutije za knjige i na vrh stavite neke mekše i lakše stvari(jastučići, posteljina...)
  • Obeležite kutije tako da na njih tačno upišete njihov sadržaj i prostoriju u koju kutija ide
  • Na kraju zatvorite kutije i zalepite ih širokom trakom
  • Pripazite na dragocenosti, važnu dokumentaciju, najbolje bi bilo da sve to držite blizu sebe i u svakom trenutku znate gde se nalazi

 

 O Autoru

Agencija Pakovanje & Selidbe vrši usluge pakovanja i zaštite selidbenih stvari,kombi prevoza u Beogradu, transporta robe i tereta.

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Korak Po Korak Do Preseljenja

Selidbe u Beogradu - Kako se Spakovati?

3 osnovne stvari na koje morate paziti prilikom organizovanja selidbe

Saveti za selidbu bez nervoze