Škola 3D animacije i 3D arhitektonske vizuelizacije [sr]

Napisao/la: zinolau

Ukupan broj reči: 393 | Datum: 24 01 2011 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML3D kompjuterska grafika, koja sve više uzima maha u savremenom životu putem medija, u Srbiju je pre nekoliko godina ušla na velika vrata zahvaljujući holivudskim ostvarenjima poput Ledenog doba, Šreka, Priče o igračkama i dr. Velike kompanije koje se bave kreiranjem ovih animiranih ostvarenja poput studija Pixar, Dreamworks, Disney, Sony Imageworks, Blue Sky Studios i drugih, učestalo izbacuju sve bolje i kvalitetnije filmove zahvaljujući napretku tehnologije i računarske industrije, ali 3D nije prvi put viđen na velikom platnu u crtanim filmovima. Neki od prvih uspešnih pokušaja integracije 3D-a u kinematografska ostvarenja datiraju još sa kraja 80-ih i početka 90-ih godina, kada su veliki hitovi poput Terminatora, Ratova zvezda, Ambisa i drugih već uveliko rešavali veoma komplikovane kinematografske zahteve uz pomoć ove tehnologije.

Od nedavno je u svetu i kod nas popularno gledanje filmova u 3D stereoskopskoj tehnologiji, uz pomoć specijalnih naočara koje polarizuju svetlo i publika iz Srbije imala je prilike to da vidi na projekcijama hit filma Avatar, a nakon toga i drugih filmova koji su se pojavili kod nas. Ova tehnologija uvodi gledaoca u jednu sasvim novu dimenziju, što u velikoj meri pospešuje celokupan doživljaj. Pored filmova, 3D tehnologija takođe ima primenu u kompjuterskim igricama, arhitektonskim projekcijama, produkciji TV reklama i spotova, umetničkim instalacijama i drugim oblastima savremenih medija.

Kao rezultat ovog naglog razvoja 3D umetnosti u svetu i kod nas, u Beogradu je otvorena škola Arc za 3D animaciju od strane stručnjaka ovog zanimanja koji su veliki niz godina radili na ozbiljnim projektima kod nas i u inostranstvu, a svrha škole je da svakog individualnog polaznika obuči za rad u specijalnim programima kao što su 3DStudio Max, Maya, ZBrush i drugi, kao i prižiti mu znanje o likovno-estetskom izražavanju u radu sa 3D grafikom. Takođe, jedan deo kursa je namenjem arhitektama koji bi želeli da nauče kako da vizuelizuju svoje projekte i sa tim znanjem postanu konkurentniji i kompletniji stručnjaci. Kursevi su namenjeni kako početnim tako i naprednim korisnicima.

Posetite web stranicu škole na http://www.arc3d.rs/O Autoru

http://www.arc3d.rs/
http://flasica.blogspot.com/

Ocena: 5.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Studentski programi ne prate vreme

Dovijanja Studenata Kroz Vreme

Fakultet Za Rad U Kiosku

Koliko Danas Vredi Diploma?

10 saveta ze efikasno učenje

Programi medicinskih škola

Seminarski Maturski Diplomski Radovi

Par trikova koji će vam olakšati pisanje maturskog rada

Interaktivne table VISION u nastavi

Ucionica-banka znanja na internetu

Škola 3D animacije i 3D arhitektonske vizuelizacije [sr]