Interaktivne table VISION u nastavi

Napisao/la: misam82

Ukupan broj reči: 470 | Datum: 30 01 2013 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTMLInteraktivne ili pametne table preuzimaju primat u obrazovnim ustanovama širom sveta i prete da u potpunosti potisnu obične zelene ili crne table iz školskih učionica. Trenutno je jedna od sedam učionica na svetu opremljena sa interaktivnim tablama ili interaktivnim uređajima. U Srbiji je situacija malo drugačija zbog sveopšte teške finansiske situacije u zemlji, ali neminovnost prelaska na interaktivnu nastavu utiče da se i škole u Srbiji sve više opremaju interaktivnim tablama. 

Naša firma VIZIJA PLUS DOO, Novi Sad se bavi proizvodnjom i prodajom interaktivnih tabli i prvi smo na tržištu Srbije koji su proizveli interaktivnu tablu sa 55% domaćeg materijala i rada. Naša glavna prednost je niska cena i visok kvalitet proizvoda i time želimo da postignemo da što više osnovnih i srednjih škola u Srbiji bude opremljeno našim VISION interaktivnim tablama. 

Pored interaktivnih tabli naša firma proizodi i bele školske table koje se već duže vreme koriste u radu obrazovnih institucija širom zemlje. Celokupna paleta proizvoda koje imamo u ponudi može se pogledati na našoj web adresi http://interaktivnetable.rs/.

Namera nam je da u narednom periodu razvijemo kontinuirani sistem obučavanja nastavnika i nastavničkog osoblja za korišćenje modernih interaktivnih tehnologija u nastavi. Razvijanje svesti o prenošenju znanja na interaktivan način je glavni preduslov da interaktivna nastava doživi pravi smisao i postane standard u obrazovanju. Dobro obučeni i pripremljeni nasavnici veoma lako mogu preneti znanje na učenike i uključiti ih u interaktivnu nastavu. Učenici su u ovom sistemu interaktivne nastave na prvom mestu i cela priča o interaktivnim učionicama je namenjena prvenstveno njima. 

Kontinuiran proces učenja želimo da postignemo kroz organizovanje besplatnih seminara i radionica koji bi se izvodili u svakoj školi koja ze zainteresovana da svojim nastavnicima približi interaktivnu nastavu. Radionice i seminare bi izvodili naši predavači koji su visoki stručnjaci iz oblasti interaktivnih tehnologija. U planu je i oformljivanje internet foruma gde će se zaljubljenici u ovakvu vrstu tehnologije, entuzijasti i nastavnici koji rade na ovaj način susretati i razmenjivati iskustva, tekstove i informacije. Forum bi, po našoj zamisli, sadržao i download sekciju u kojoj će biti postavljene interaktivne lekcije. Lekcije koje su unapred pripremljene i pilagođen našem nastavnom planu i programu umnogome bi olakšale posao nastavnicima koji predaju putem interaktivnih tehnologija. Ulaznica na forum bila bi ta da svaki novi član postavi po neku pripremljenu lekciju, napravljenu u bilo kom edukativnom softweru (Lynx4, Mimio Studio, Smart software, itd). 

Nadamo se velikom uspehu i napretku u ovoj oblasti.O Autoru

Miloš Marković menadžer prodaje i glavni edukator u firmi VIZIJA PLUS DOO

Ocena: Još uvek nije ocenjen

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Studentski programi ne prate vreme

Dovijanja Studenata Kroz Vreme

Fakultet Za Rad U Kiosku

Koliko Danas Vredi Diploma?

10 saveta ze efikasno učenje

Programi medicinskih škola

Seminarski Maturski Diplomski Radovi

Par trikova koji će vam olakšati pisanje maturskog rada

Interaktivne table VISION u nastavi

Ucionica-banka znanja na internetu

Škola 3D animacije i 3D arhitektonske vizuelizacije [sr]