članci iz kategorije Zdravlje


Arome elektronskih cigareta
Prestanak pušenja jedan je od najvećih izazova pred kojima se mnogi od nas nalaze. Ne samo da drastično utiče na očuvanje kućnog budžeta, odvikavanje od ove loše navike drastično popravlja i celokupno zdravstveno stanje nas, ali i svih iz našeg okruženja.

Implantologija - vrhunac savremene stomatologije
Postoje podaci da su još Maje pokušavale ugradnju zuba uz pomoć delova školjke, a dokumentovano je da su postajali pokušaji da se zubi robova ugrade faraonima u starom Egiptu. Pokušaja je bilo kroz celu istoriju, ali prvi prodor desio sa sredinom prošlog veka u Švedskoj. 

Razlike,predosti i mane kod metalnih i bezmetalnih keramičkih krunica
Postavljanje keramičkih krunica za zube se preporučuje pacijentima u situacijama kada im je potrebno osposobiti jedan ili više zuba, koje je bilo nemoguće spasti plombiranjem.Da bi se zubu vratila funkcionalnost stavljaju se metalne ili bezmetalne keramičke krunice.I jedna i druga vrsta keramičkih krunica u potpunosti mogu osposobiti vaš zub i pritom mu dati prirodan izgled i sjaj.Metalne keramičke krunice su pristupačnije pacijentima od bezmetalnih zbog svoje cene, pa je samim tim i njihova postojanost manja.Osnova metalno keramičkih krunica je izrađena od metalnih kapica.

Starenje i žuti zubi
Prvo što primijetimo na nekome jesu njihovi zubi i zato nije ni čudno zašto ljudi sve više pažnje posvećuju svojim zubima. Šećeri u prehrani su glavni krivci brzog propadanja cakline, a caklina je zaslužna za sjaj zubi.

Polne bradavice- kondilomi
Genitalne bradavice (kondilomi) se pojavljuju u blizini ili na genitalnim područjima. Bradavice se pojavljuju kao ispupčenja ili izrasline, mogu biti ravne ili podignute, jedna  ili više njih, male ili velike.Uglavnom su beličaste ili boje mesa.Kondilomi se ponekad nemogu lako videti golim okom, i mnogo puta lice sa kondilomima neyna da ima infekciju pa je prenosi dalje.


Strana 1 od 1
[1]  
RSS