Enterijer i uređenje dnevne sobe

Dnevne sobe predstavljaju prostoriju u domu u kojoj provodimo dosta vremena i one najlepše trenutke druženja sa porodicom i prijateljima. Iz tog razloga uređenje dnevne sobe predstavlja jednu od najvažnijih aktivnosti prilikom uređenja kompletnog enterijera.

Naravno, dnevna soba ne treba da odudara od ostatka enterijera stana, treba da bude funkcionalno i estetski povezana i komplementarna sa njim, ali treba i da ima onaj svoj šmek i toplinu, koju ćemo osećati i sami uveče kada tu provodimo vreme sa porodicom nakon napornog dana, i koju će osećati naši prijatelji kada nam dođu u goste.

Mesto dnevne sobe u enterijeru

Sobzirom da u njoj provodimo dosta vremena, i da iz nje potiču sve aktivnosti koje se odvijaju u stanu, dnevna soba bi trebalo da zauzima središnji prostor stana.

Trebalo bi da bude funkcionalno povezana sa trpezarijom, a ukoliko se trpezarija o dnevna soba nalaze u istoj prostoriji, bilo bi poželjno odvojiti ih nekim komadom nameštaja, nekom vizuelnom pregradom ili samim rasporedom nameštaja i trpezarijskog stola.

Sobzirom da se u njoj provodi dosta vremena, entralna prostorija u stanu treba dobro da bude povezana i sa kuhinjom i kupatilom .

Stilovi za uređenje dnevne sobe

Postoji više stilova za uređenje dnevne sobe, ovde ćemo samo nabrojati i pomenuti neke od njih, a detaljan tekst o tome možete pročitati u tekstu na našem portalu: uređenje dnevne sobe.

 

Stilovi za uređenje dnevne sobe su:

 

Nameštaj u dnevnoj sobi

Nameštaj u dnevnoj sobi bi trebalo da ispunjava dva uslova :
  1. Da zadovolji sve potrebe koje u tom smislu ima jedna savremena porodica.
  2. Da vizuelno i estetski predstavlja kompaknu celinu sa ostatkom stana, te da enterijeru da šmek i posebnost.
Osim osnovnog i neophodnog nameštaja koji bi trebalo da sadrži svaka dnevna soba (komode, garniture, police, vitrine ) sam šmek joj mogu dati i biblioteka, specifična rasvetna tela, pregradni zidovi sa policama, klub stolići i slično.

 About the Author

Autori teksta su arhitekte sa portala Enterijer Stana.

Na portalu možete pronaći sve ono što je potrebno za Vaš enterijer i uredjenje stana , od saveta i tekstova arhitekata, do firmi koje Vam mogu uraditi projekte, izvesti sve neophodne radove, ili gde možete kupiti sve ono što je potrebno za Vaš životni prostor.