Nekoliko trikova za uredjenje stana

Vaš dom ne mora konstruisati i projektovati arhitekta da bi imao poseban šmek i izgledao lepo.

Možete se poslužiti malim trikovima kako bi sami uredili vaš enterijer, i kako bi on izgledao kao da je projektovao neko od vrsnih arhitekata.

Umesto da plaćate arhitekte za projektovanje, po nekada je dovoljno da i sami uzmete stvari u svoje ruke, i da uz pomoć mašte, malo znanja i nekih saveta prikupljenih na internetu samostalno uredite svoj životni prostor.

1. Svetlost i rasveta

Enterijer stana, a posebno enterijer dnevne sobe može dobiti poseban šmek pravilnom upotrebom rasvete. Centralni luster, uz kombinaciju još usmerenih dekorativnih svetiljki, ili eventualno niz pravilno raspoređenih malih lampi, avkom prostoru mogu dati toplinu i senzibilitet.

2. Parketne površine

Uvek treba postavljati parket paralelno sa dužim delom prostora, kako bi on prostoru dao dodatnu veličinu i fluidnost.

 

3. Bordure

Bordure daju osećaj dubine svakom prostoru. Mogu se postaviti na plafonu, ili čak oko stubova gradeći reljefnu strukturu koja će prostoru dati poseban šmek.

 

4. Plafonske grede

 

Od rustičnih, preko modernih greda, sve one plafonima mogu dati poseban izgled. Mogu se raditi i od gipsa, gde bi iza došli skrivači svetala što bi prostoru dalo poseban izgled.

 

5. Kontrast

 

Kontrast je ono što će dati posebnost Vašem domu. Ako su tamni podovi, onda se odlučite za svetle i vesele zidove i obrnuto. Uz pomoć kontrasta možete postići neočekivane rezultate.

 

Ukoliko uređujete mali stan možda vam i ovaj članak bude zanimljiv

http://www.squidoo.com/kako-urediti-mali-stanAbout the Author

 

Autori teksta su arhitekte sa portala Enterijer Stana.

Na portalu možete pronaći sve ono što je potrebno za Vaš enterijer i uredjenje stana , od saveta i tekstova arhitekata, do firmi koje Vam mogu uraditi projekte, izvesti sve neophodne radove, ili gde možete kupiti sve ono što je potrebno za Vaš životni prostor.