Kalkulator registracije vozila

Koristeci kalkulator za registraciju vozila, mozete na vrlo lak i jednostavan nacin da izracunate koliko ce vas kostati registracija vaseg vozila.

Potrebni troskovi kosi se racunaju povezani sa registrovanjem vozila ukljucuju novu registraciju, obnovu registracije, transfer registracije na novog vlasnika vozila, i obnova registracije sa transferom na novog vlasnika.

Kalkulatorom registracije mozete da izracunate cenu ukupne registracije vaseg vozila, sto ukljucujecenu polise osiguranja, troskove taksi, izdavanja saobracajne dozvole, takodje pokazuje gde mozete da pribavite sva dokumenta. Po kompletiranju popunjavanja kalkulatora uobicajeno je da se prikaze izgled uplatnica koje imaju cena taski, cena osiguranja, vrednosti ziro racuna… Moguce je dobti rezultate par vrsta vozila od njih na primer automobil, autobus, teretni kamioni itd. Prilikom racunanja cene registrovanja novih vozila na vozilu koje je prethodno registrovano trebalo bi da znate model i godiste vozila, vrsta karoserije, tezina vozila, da li je vozilo registrovano na pravno ili fizicko lice takodje i kubikaza, snaga vozila i cena za izracunavanje produzenja registracije trebace vam broj registarskih tablica,
 model i godiste vozila, vrsta karoserije, kubikaza vozila i snaga vozila.


Mnogo stvari moze da ima uticaja na samu cenu. Neke od tih stvari su cena izrade tablica, takse, cena saobracajne i vozacke dozvole, osiguranje i nalepnice za registraciju. Nove tablice izdaju se od pocetka ove godine koje ce podici cenu registracije za oko 40 evra.  Posto se izdaju nove tablice izdavace si i nove saobracajne dozvole kao i nalepnice za registraciju koje se uvode po prvi put Registarske nalepnice se smestaju u donji desni ugao vetrobranksog stakla  i dobicete potvrdu koja se dobija uz saobracajnu dozvolu da je vas autombil registrovan da je osigurano i da je automobil prosao tehnicki. Saobracajna dozvola koja se od skoro izdaje je slicna je licnoj karti,koja sadrzi cip sa podacima sto ce omoguciti vozacima da registruju vozilo na tehnickom pregledu  bez odlaska u mup.

Nalepnica se menja svake godine ako je u pitanju redovna registracija vozila, dok se saobracajna dozvola i tablice menjaju na svakih sedam godina. Ako budete putovali preko granice, moracete da imate zeleni karton  uvecan je na iznos od 2000 dinara u odnosu na proslu godinu i sluzi vam kao polisa osiguranja.About the Author

Sve informacije za registraciju vozila mozete pronaci i na www.registracijavozila.org