Igre kuhanja – zabavna virtualna kuhinja

U ono vrijeme kada ne kuhamo vjerovatno vrijeme provodimo za računarom.  Svi dobro znamo da dosta vremena provedemo igrajući razne zarazne igrice. Ako spadate u grupu onih koji ne mogu da odole igricama onda će vam se sigurno dopasti I ova lista popularnih igrica koje smo pripremili za vas.  Ono što je zajedničko za sve ove igre jeste da su sve to igre kuhanja tako da se slobodno prepustite onome u čemu svakako uživate.

1. Na prvom mjestu ove liste jeste igrica Papas Burgeria. U njoj vaš zadatak jeste da uzmete narudžbe, napravite hambrugere I sendviče I poslužite gladne mušterije. Sve ovo nekada može da bude pravi izazov.

2. Druga veoma interesatna igrica je priprema i pečenje popularne pite od bundeva: Halloween Pumpkin Pie. Ovdje veoma lako možete naučiti kako da i u stvarnom životu napravite ovaj ukusni američki specijalitet, pa čak koko da ga na kraju ukrasite i isječete.

3. Ukoliko želite da naučite kako da napravite popularanu poslasticu tu je Sara da vam pomogne i igrica Panna Cotta. U ovoj igrici možete da dobijete čak i dodatne bodove ukoliko polasticu završite brže od predviđenog vremena. Zbog toga je pravi izazov i po nekoliko puta pokušavati da prevaziđete svoj rekord u brzini kuhanja.

4. Pored poslastica i pita u Sarinoj virtuelnoj kuhinji možete napraviti i odličnu supicu. To vam omogućuje igrica: Lentil Soup. Pomoću jednostavnih intsrukcija i dosta realne simulacije možete dobro da se zabavite i da nešto naučite.

5. Uz neke od igrica možete naučiti kako da ukrašavate razno- razna jela. Jedna od njih je igrica Muffin Decoration. Ona je veoma interesantna jer možete izabrati različite korpice, ukrasne mrvice, šlag u raznim bojama i tako pokazati sva svoja kreativna rješenja u ukrašavanju malih kolačića.

Uz svaku od ovih igrica dobijate i recepte tako da igrajući ih možete na zabavan način naučiti da kuhate. Prateći recept i instrukcije tokom navedenih i sličnih igrica možete zajedno sa svojim mališanima započeti pravu virtualnu školu kuhanja. Eto, sada slijedite neke od ovih igara i provedite vrijeme zabavljajući se, samo naravno nemojte pretjerati. Sve igre možete naći tako što ćete bilo koji naslov upisati u google tražilicu, ili jednostavno posjetite sajt gdje ćete naći sjajne besplatne igrice.About the Author

Zaljubljenik u interent svijet i tehnologije komunikacije, kao i naravno u svijet online igara.