Android aplikacije - nezaobilazan faktor modernog biznisa

Razvoj tehnologije I njen uticaj na biznis

 

Sa tehničko – tehnološkim razvojem ljudskog društva dolazi do menjanja i ubrzavanja svih životnih procesa. Razvoj tehnike utiče na sve sfere života, počevši od sitnih malih stvari i korišćenja tehničkih dostignuća u svakodnevnom životu, pa sve do primene tih dostignuća u biznisu i poslovanju. Pojava računara, računarskih mreža,  zatim širokopojasnog interneta, čime se znatno povećala brzina protoka informacija, a on postao dostupan gotovo svima, pa sve do današnjih mobilnih platformi, koje nam omogućuju treutnu prisutnost na mreži u svakom trenutku značajno je promenila tokove u savremenom poslovanju. Pravovremeno i brzo reagovanje, vladanje informacijama u real time i prilagođavanje poslovanja njima sada su više nego ikad neophodni pri vođenju svakog ozbiljnog poslovanja, a dolazak do informacija i prisutnost na mreži je značajno olakšana razvojem tehnologije.

 

 

Moderna kompanija na internetu

 

U moderno vreme se nijedan ozbiljan biznis ne može ni zamisliti bez kvalitetnog nastupa na internetu. Nastupom na internetu obezbeđujemo da naši proizvodi budu dostupni širokom krugu ljudi, obezbeđujemo razvoj sopstvenog brenda i imena, obezbeđujemo lakšu i bržu komunikaciju sa kupcima i korisnicima naših usluga. Može se slobodno reći, da kompanija koja u 21. veku nije prisutna na internetu skoro i da ne postoji.

 

Svaka moderna kompanija na internetu bi trebalo da bude zastupljena kroz

 

  1. Kvalitetan i po mogućstvu interaktivan web sajt
  2. Prisutnost na društvenim mrežama, uz dobar community menadžment
  3. PR tekstove na blogovima i drugim sajtovima iz sopstvene branše
  4. U novije vreme i kroz posedovanje sopstvene android aplikacije

 

 

Prednosti android aplikacija

 

O potrebi za web sajtom i prisutnosti na društvenim mrežama nećemo mnogo pisati, sobzirom da je to poznato većini vlasnika kompanija, već ćemo se ovde malo dotaći android aplikacija i njihovih prednosti u modernom poslovanju.

 

Sve veća zastupljenost mobilnih platformi koje koriste Android operativni sistem, dovela je do toga da se maltene nijedan iople ozbiljniji biznis ne može ni zamisliti bez kvalitetne, dobro dizajnirane i funkcionalne android aplikacije. Kvalitetne biznis aplikacije daju firmi ozbiljnost i imidž. Jedna od vodećih prednosti je što se uz android aplikaciju mogu iskoristiti mogućnosti koje imaju mobilni uređaji, za razliku od desktop računara. U današnje vreme kada je vreme novac, i kada se sve više ljudi okreće mobilnim platformama u cilju uštede svog vremena, android aplikacije dobijaju na značaju. Još jedna od prednosti android aplikacija je i dobra i trenutna povezanost sa društveniom mrežama, i na taj način interaktivnost sa korisnicima proizvoda ili usluga.About the Author

Autor teksta je koordinator za razvoj android aplikacija u firmi Creitive iz Beograda.