Da li su montazne kuce način stanovanja budućnosti?

U današnjem vremenu, kada su nam postali dostupni razni građevinarski inovativni modeli gradnje, montazne kuce se izdvajaju kao vrlo praktično rešenje koje sa sobom nosi veliki broj prednosti u odnosu na standardnu klasičnu gradnju. Pre svega, dobijate personalizovani dom koji je skrojen upravo prema vašim merama i potrebama gde se svaki detalj prilagođava urbanističkim zahtevima okoline. Lagana osnovna konstrukcija ne zahteva glomazne temelje i samim tim rešava probleme gradnje na nosećim površinama slabije nosivosti. Pomenuta konstrukcija montazne kuce je ujedno i znatno tanja od klasičnih zidova tako da iskorišćenost unutrašnjih prostorija je bolja i do 10 %. Zanimljivo je da korišćenjem inovativnih savremenih materijala, karakteristike toplotne, zvučne i hidro izolacije ne idu na štetu montazne kuce već naprotiv, postaju njeno najjače oružje u borbi sa konkurencijom. Prema poznatim i dostupnim podacima raznih istraživanja, značajne uštede se upravo postižu na utrošku energenata za dogrevanje i hlađenje montazne kuce. Korišćenjem kvalitetne stolarije, unutar samog objekta se stvara vrlo prijatna mikroklima i nju nije teško konstantno održavati duži vremenski period uz minimalne troškove. Slojeviti zidovi sa materijalima za izolaciju poput mineralne vune ili striropora, korišćenje impregniranog drveta kao noseće konstrukcije i postavljanjem fasade u više premaza ondosno falcovanim poluoblicama, dobijamo neprobojni zid za uticaje spoljnjih elemenata. Na taj način montazne kuce su spremne da pruže svu udobnost stanovanja za prilično dug period između ostalog i kroz niske račune redovnog održavanja.

Konačno izgrađene, montazne kuce postaju potpuno zaštićene od najvećeg broja uzročnika požara i samim tim predstavljaju bezbedno okruženje koliko za svoje stanare tako i za okruženje. Neki proračuni postoje i govore da je granična temperatura pomenutih elemenata i do 2000 stepeni Celzijusove skale što je dovoljno da montazne kuce eliminišu najveći broj standardnih načina na koji požari zapravo i započinju u domaćinstvima.  To se postiže korišćenjem potpuno negorivih materijala poput specijalnih gips ploča, mineralne vune i ugrađene vrhunske termoizolacije. Elastična suva gradnja odnosi prednost u konkurentnim okršajima i kroz znatno veću otpornost na podrhtavanje tla i blago sleganje zemljišta. Montazne kuce omogućavaju da osnovna konstrukcija izdrži zemljotrese i do 10 stepeni Rihterove skale i na taj način postaje najzahvalniji vid gradnje u dokazano trusnim okruženjima.

 

Garantovano vreme na funkcionalnost pojedinih elemenata ide i do 100 godina i to predstavlja, složićete se,  značajno veći garantni rok negoli što će vam bilo koji izvođač radova dati za objekat izgrađen od cigala, blokova i betona. Uzimajući u vidu sve aspekte o kojima smo govorili u ovom tekstu, montazne kuce nam se nameću same po sebi kao rešenje i ideja za najpraktičniji način stanovanja današnjice. Vise informacija na sajtu www.montaznekuce.rsAbout the Author

http://www.montaznekuce.rs/srpski