Kako izabrati bend za svadbu

U slučaju da niste na nečijoj svadbi slušali neki bend i da vam se on toliko dopao da ste se odlučili da baš njih angažujete za svoju svadbu, odabir vam neće biti nimalo lak. Ali svakako niste jedini koji prolaze kroz to i imajte na umu da je bolje da se potrudite i da potrošite određeno vreme za pronalaženja benda, nego da se posle sami sebi čudite kome ste dali mikrofon u ruke, ali i popriličnu svotu novca.

Dobar bend za svadbe bi trebalo kontaktirati dosta pre datuma vašeg venčanja. Razlog je vrlo prost – dobar bend za svadbe je prilično tražen i ima dogovorene angažmane po nekoliko meseci unapred. To znači da nije pametno otezati sa ovim delom posla. Organizacija svadbe jeste zahtevan posao, ali ovaj segment oko muzike nikako ne ostavljajte za poslednji trenutak, jer ćete tada biti prinuđeni da prihvatite ponudu nekog benda kojim nista zadovoljni, ili još uvek i ne znate da nećete biti zadovoljni. Svakako da muzika igra izuetno bitnu ulogu u atmosferi same svečanosti, ali i o utisku koji ćete iz restoranske sale poneti i vi i vaši gosti.

Selekcija bendova

Opet se vraćamo na prvu rečenicu. Ako lično niste slušali neki bend za koji možete da potvrdite da je baš to što bi vama odgovaralo, nemojte bez ikakve ograde da prihvatate nečije mišljenje. Sve je to stvar ukusa i nekome se možda sviđa nešto što se vama ne sviđa. Čak i ako verujete nekim ljudima, ne znači da će vam se ukusi poklapati i tu je muzika vrlo slična hrani. Druga stvar, ako želite da čujete tuđe komantare o kvalitetu koji neki bend za svadbe ima, neka to budu zaista komentari (više njih), a ne samo jedno mišljenje.

Biće vam potebno da napravite neki uži izbor muzičkih grupa koje vam se sviđaju. Pogledajte malo njihove sajtove, ako ih imaju, pročitajte i komentare na internetu ali se nemojte previše oslanjati na njih. Poslušajte njihove nastupe i pogledajte snimke na internetu. Kada „pikirate“ neki od bendova, kontaktirajte ih i raspitajte se gde možete da ih čujete uživo. Najbolje bi bilo da to bude upravo neka svadba, jer ćete tako da steknete najbolji uvid u ono što vas očekuje.

Obratite pažnju na kvalitet zvuka, koji direktno zavisi od kvaliteta njihove opreme. Kao i u bilo kojoj drugoj profesiji, ne možete imati visoko mišljenje o nekome ko ne ulaže u svoj biznis i barata prevaziđenim instrumentima i ozvučenjem. Ozvučenje je posebno bitno, nočito kada su u pitanju svadbe, jer je muzika tada po pravilu prilino glasna. Ipak ne želite da bude preglesna, a na sve to još i da tonovi ne budu čisti i jasni i da gosti tek na refrenu prepoznaju o kojoj pesmi se radi.

Ono što je takođe jako važno i što možete videti kada budete slušali bend na svadbi je njihovo ponašanje i njihovo ophođenje prema gostima i prema domaćinima. Kvalitetni bendovi se ponašaju profesionalno i korektno, ne želeći da uruše svoju reputaciju. Sdruge strane, imaju dovoljno iskustva da znaju da „osete“ raspoloženje gostiju, da ga promene po potrebi i da učine zabavu veselom i bezbrižnom.About the Author

http://www.avalagrand.rs/srpski

http://www.sajtova.rs/