Uklonite celulit putem kavitacije

Jedan od najbezbolnijih i najefektnijih načina uklanjanja masnih naslaga i reoblikovanja tela svakako je kavitacija. Ovom metodom se trajno uklanja celulit i lokalizovane masne naslage. Na taj način se smanjuje obim upravo na onim mestima koja su najkritičnija i sa kojih se masne naslage veoma teško skidaju drugim tretmanima. Iz tih razloga ovaj način mršavljenja je vrlo brzo zaživeo širom sveta.

 

Kako kavitacija uklanja masne naslage i celulit?

Kavitacija se bazira na delovanju energije ultrazvučnih talasa na ćelije masnog tkiva. Ultrazvučni talasi deluju samo na masne ćelije potkožnog tkiva. Frekvencija i snaga ultrazvučnih talasa je precizno definisana. Kada masna ćelija primi dovoljnu količinu energije dolazi do pucanja membrane i rasprskavanja ćelije prilikom čega dolazi do izlivanja masnoća u međućelijskom prostoru. Na taj način je masna ćelija potpuno uništena. Delovanjem ultrazvučne kavitacije dolazi do trajnog smanjenja ukupnog broja masnih ćelija u tkivu.

Oslobođene masne kiseline limfnim sistemom napuštaju međućelijski prostor i dospevaju u jetru koja vrši njihovu razgradnju na isti način kao što razlaže masti unete putem hrane. Prilikom razbijanja ćelija masnog tkiva ultrazvučnom kavitacijom oslobađaju se između ostalih i lioproteini. Za njihovo uklanjanje iz organizma neophodna je fizička aktivnost. Zbog toga se uporedo sa kavitacijom preporučuju aerobni treninzi, kako se lipoproteini ne bi ponovo ugradili u masno tkivo. Kavitacija je vrlo efikasna u otklanjanju celulita sa butina odakle se on inače najteže i skida. Dobre rezultate daje i u regulisanju masnih naslaga lokalizovanih na rukama i stomaku. Čak se i masne naslage skoncentrisane na bočnim stranama trupa vrlo lako otklanjaju putem kavitacije. Detalje potražite na

ovom linku http://www.kako-smrsati.rs/srpski/kavitacija 

U kojim slučajevima se kavitacija ne sme primeniti?

Kavitacija se ne preporučuje trudnicama, kao ni osobama koje imaju dijabetes, ciste ili tumore. Ljudi sa obolelom jetrom se ne smeju podvrgavati tretmanu ultrazvučnom kavitacijom, jer ne postoji način da se potpuno prerade masne kiseline koje se oslobode cepanjem ćelija masnog tkiva, pa samim tim ne bi ni imalo efekta raditi kavitaciju jer bi se vrlo brzo stvorile nove masne naslage od oslobođenih masnih kiselina.

Pre nego što se pristupi tretmanu ultrazvučne kavitacije neophodno je utvrditi laboratorijsku sliku stanja triglicerida i holesterola, jer ukoliko je njihov nivo povišen potrebno je medicinsko praćenje toka kavitacije.About the Author

http://www.kako-smrsati.rs/srpski

http://www.sajtova.rs/