sezonske virusne infekcije

Budući da je sezona prehlade i gripa u toku i da će potrajati najmanje pola godine, maksimalnu pažnju treba, pre svega, posvetiti jačanju imuniteta jer je to ključni faktor za sprečavanje svih zdravstvenih tegoba. Takode, ne smeju se ignorisati saveti lekara koji se tiču prevencije respiratornih tegoba, što se naročito odnosi na starije osobe i hronične bolesnike. Kao preventiva za sezonske virusne infekcije najbolje je redovno prati ruke jer se najveći broj virusa prenosi upravo direktnim kontaktom i izbegavati osobe koje su prehlađene ili imaju grip.

RAZLIKA IZMEĐU GRIPA I PREHLADE

Simptomi gripa se javljaju iznenada - nagli porast temperature, glavobolja, umor i malaksalost, kao i bol u zglobovima i mišićima, bol u očima, suv kašalj i grlobolja. Ukoliko se ne leci na vreme, ova bolest može uzrokovati bakterijsku upalu pluća, upalu uha i sinusa, dehidrataciju ili pogoršati stanja kao što su astma ili dijabetes. Prehlada obično počinje upalom grla, koja najčešće prolazi posle dan ili dva, a nakon toga se javljaju curenje iz nosa i kašalj. U nosu se najpre stvara vodenast nazalni sekret koji kasnije postaje gušći i tamniji. Tamna sluz sasvim je normalna pojava i uglavnom ne ukazuje na razvoj bakterijske infekcije, kao što je, recimo, upala sinusa.

virusne infekcije

NARODNI LEKOVI PROTIV VIRUSNIH INFEKCIJA

Med i limun 

Crni luk

Koren sleza 

Žalfija 

Podbel 

ĐUMBIR PROTIV VIRUSNE INFEKCIJE

Nikako ne treba zaboraviti ni đumbir koji pomaže u lečenju kašlja i groznice, čestih pratilaca prehlade i gripa. Kašicu-dve sveže narendanog đumbirovog korena preliti šoljom ključale vode i ostaviti da odstoji desetak minuta.Takođe,svakodnevno treba uzimati mesavinu narendanog svežeg korena đumbira i meda,najbolje po kašičicu pola sata pre doručka..About the Author

Kako da budete lepa,negovana i zdrava žena :Zdrava i Lepa