Jastuci i njihov značaj u toku odmaranja

Kao što i sami znamo da bi ste držali pravilno telo u toku odmaranja ili spavanja potrebni su dobri dušeci, ali ne samo dušeci već i kvalitetni jastuci anatomskih oblika.

Dokazano je da anatomski jastuci povolno utiču na naš odmor, takođe jastuci od antialegijskih materijala regenerišu kožu i čine dase probudmo odmorni i sa osmehom na licu. Jastuci su takođe deo krevetnog sistema, i bez njih se ne može upotpuniti odmor našeg tela. Da bi telo bilo opušteno i otimalno opterećeno u svima tačkama, karlica poduprta u pravilan položaj, tako da vrat i glava ispravno prate kičmu, pravi izbor su anatomski jastuci.

Bez pravilnih jastuka naš san ne može biti upotupunjen, a odmor ne može biti pravi. Svaki od ovih elemenata ima uticaj na kvalitet spavanja, svaka osoba treba da obrati posebnu pažnju na odabir svog idealnog jastuka. Jastuci mogu biti raznih tvrdoća, oblika i visina. Idealni jastuci za naš idealni odmor su jastuci srednjih tvrdoća, i visina. U prodavnicama ovog tipa jastuci se mogu isprobati isto onoliko koliko i dušeci i zbog toga trebamo dati važnost i ovom komadu koji čini naš savršen krevetni sistem. Jastuci nisu najbitniji deo krevetnog sistema, to svakako treba da znamo, ali sigurno većim delom čine da se naš odmor upotpuni. 

Jastuci- kako ih odabrati?

Ne znamo kako da odaberemo pravi jastuk, u većini prodajnih mesta nude samo jastuke upakovane i možemo da ih probamo, ali to nije to. Ne možemo lepo osetiti materijal ni tvrdoću kada su jastuci upakovani u najlon, a prodavci neće da nam izađu u susret i od svih modela odvoje eksponate koji se mogu u potpunosti isprobati. To je jedan veliki i dovoljan razlog da to prodajno mesto napustimo i potražimo bolje i ozbiljnije snabdevenu prodavnicu krevetnih sistema. Nude nam dosta vrsta jastuka, i svaki od njih ima deklaraciju, većina skidajuću navlaku koja se može prati, savetuju da ih peremo u masini, ali to nikako ne bi trebali da radimo, jer se tako gubi antialergijsko dejstvo iz jastuka. Dovoljno je da peremo jastučnicu i navlaku jastuka. Antialergijski jastuci su pun pogodak za svakog od nas. Pogotovo što takvi jastuci imaju všu i nižu stranu, što znači da ih možemo okretati kako nam odgovara, bilo da je viši ili niži deo ispod vrata, bitno je da nama odgovara ta visina. Anatomski jastuci mogu biti od hladne HR pene gustine 32kg/m3, Latex pene gustine 57kg/m3 i memory pene gustine 55kg/m3. Jastuci od hladne HR pene su visoko elastični i imaju moć prilagođavanja i fiksiranja vašeg vrata, vraćaju se u prvobitni položaj nakon prestanka vršenja pritiska. Latex jastuci su ogrgaskog porekla, tj. pena Latex je organskog porekla, dobija se istakanjem mleka iz drveta kaučuk koje se koristi i u mnoge druge svrhe. Jastuci od Memory pene su veoma prilagodivi našem vratu i oni će sigurno našu glavu držati u pravilnom položaju jer se prilagođavanju do to mere da leđa i vrat budu u istoj ravni, takođe se vraćaju u prvobitni položaj kao i jastuci od HR pene. Svi ovi jastuci su od antialergijskim materijala koji onemogućavaju razvoj mokroorganizama, grinja, gljivica, buđi... Takođe svi jastuci imaju antialergijske  skidajuće navlake, u prvi sloj navlake je utakna ALOE VERA što omogućava regeneraciju naše kože.

 

 

Odvojeno vreme za kupovinu jastuka će nam se svakako isplatiti, jer sačinićemo krevetni sistem iz snova.  About the Author

Salon nameštaja Moj dom 

http://www.mojdom.rs/