Gde za Novu 2015. godinu u Beoghradu?

Beograd je već čitavu deceniju unazad, najpoželjnija balkanska destinacija za proslavu novogodišnje noći. Razlozi tome su brojni, ali neobičan duh grada i njegovih žitelja, ogromna energija koju ovaj grad poseduje, kao i povoljne cene apartmanskog smeštaja, neki su od glavnih aduta glavnog grada Srbije. I ove godine će na hiljade mladih, ne samo iz Srbije, već i iz cele bivše Jugoslavije i šire, izabrati Beograd za doček nove godine.

Beograd će ovoga puta pružiti svojim gostima nešto više od uobičajenog. Doček nove 2015. godine na trgovima i ulicama Beograda, imaće i svoju uvertiru, noć pre. Proslava će biti organizovana na tri bine. Trg Republike je mesto na kome će biti postavljena „Rok bina“, dok će oni koji vole narodnu i pop muziku svoju „Pop Folk binu“ naći ispred zgrade Skupštine Srbije. „DJ bina“ će se ove godine nalaziti na platou ispred Filosofskog fakulteta. Imena učesnika još uvek su tajna, ali nagoveštava se da će ovaj doček biti jedan od spektakularnijih. Organizatori proslave najavljuju spektakularan vatromet i novogodišnja svetla kakva, jedna evropska prestonica i zaslužuje.

Ono što je već tradicija „Ulica otvorenog srca“ ove godine postaće „Trg otvorenog srca“ koji će se  prostirati duž cele Knez Mihajlove ulice i na Trgu Republike, a koji će svoj program namenjen najmlađima započeti već 14. decembra.  „Trg otvorenog srca“ biće posvećen najmlađima sve do 14. januara 2015. godine.

Osim dočeka na trgovima i ulicama glavnog grada Srbije, mnogi gosti Beograda, „najluđu  noć“ provešće u nekom od klubova. Ljubitelji folk muzike imaju puno razloga za radost, u novogodišnjoj noći moći će da se zabave uz, po mnogima najveću, zvezdu folk muzike, Svetlanu Cecu Ražnatović. Popularna Ceca će svoj novogodišnji nastup održati u Belexpocentru, a cene karata se kreću od 12.000 do 22.000 dinara. Obzirom da muzika popularne pevačice odavno izlazi iz nacionalnih okvira, očekuje se veliki broj gostiju iz zemalja okruženja. Pored nastupa Cece, u ovoj novogodišnjoj noći gosti iz zemlje i inostranstva mogu birati i između koncerta Jelene Karleuše, Seke Aleksić  i Nataše Bekvalac.

Za one koji vole drugačiju vrstu zabave i uživaju u kvalitetnoj alternativnoj muzici beogradski klub „Mikser“ priređuje koncert sarajevskog rok benda „Letu štuke“ i hrvatskog benda „Lolobriđida“. Iste večeri nastupiće i poznata domaća hip hop umetnica Sajsi Em Si.

Iako najveći broj beogradskih klubova još uvek nije objavio svoje line upove za novogodišnje zabave, treba očekivati da će u onim najpoznatijim, poput „Stefan Brauna“ ili čuvenog „20/44“ biti odlična atmosfera. Za najveći broj klubova, kafana i splavova, karte za „najluđu  noć“ već je moguće kupiti, često i po promo cenama.

Ukoliko dolazite u Beograd zbog mini odmora i proslave Nove godine, preporučujemo vam da već sada napravite rezervaciju  mesta u nekom od klubova ili splavova kao i rezervaciju nekog od brojnih apartmana, kojih baš uoči novogodišnje noći gotovo da i nema na raspolaganju.About the Author

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija slične poslovne orijentacije.