Kako odećom sakriti kilograme?

Maj je najnezgodniji mesec za dame koje se ne osećaju uvek sjajno u svom telu, jer zbog onog čuvenog “viška” i neostvarene idealne kilaže kojoj su težile (i kojoj svaka žena teži) imaju problem sa izborom odeće za toplije dane. Tokom zime smo krivicu mogle svaliti na vrećastu majicu ili debeli džemper, a sada treba preći u tanju odeću koja mnogo vise otkriva.

Srećom, ženska odeca pruža mogućnost da dobro uklopljenim modelima, materijalima i krojevima stvorimo kombinacije u kojima ćemo se osećati udobno, a usput dobro prikriti svaki višak kilograma koji se tokom zime zadržao na struku ili bokovima. Mame, ukoliko ste sa svojim detetom često na odeljenju dečije odece, usput bacite pogled na modele i krojeve koje vam preporučujemo.

1.      Odaberite pravi kroj farmerica

Omiljeni komad odeće svakoj ženskoj osobi – dobre farmerice. Jedini dobar savet u vezi sa izborom farmerki jeste da obratite pažnju na njihov kroj. Farmerke sa niskim strukom jesu uvek u modi, ali su namenjene srećnicama sa ravnim stomakom. ;) Ako se u njima ne osećate lagodno i udobno zbog viška kilograma, tada treba da odaberete model farmerica sa višim strukom koji će sakriti vaš stomačić. To će vam pomoći da prikrijete zonu koju ne želite da istaknete.

2.      Haljine na preklop

Odeća “na preklop” je sjajan izbor za žene koje imaju problema sa viškom kilograma, a pogotovo ako su ti kilogrami vidljivi u zoni oko stomaka i struka. Prilikom sledeće kupovine, isprobajte bar jednom ovakav model i uverićete se da je reč o delotvornom modnom triku! ;)

3.      Duže i lepršave majice

Lepršava odeća je, pored toga što je udobna i što u takvoj odeći izgledamo opušteno i zanosno, zapravo idealan način da prikrijemo pokoji kilogram viška, a da to tako ne izgleda. Srećom, ponuda takvih modela i materijala je zaista bogata, tako da ćete sigurno pronaći idealan model i za sebe. Za svečanije prilike birajte tunike, koje mogu izgledati elegantno, a pritom prikrivaju ono što želite da sakrijete. ;)

4.      Kardigan

Široki, lepršavi kadigani odličan su izbor kada želite da se osećate udobno, a da pritom ne brinete o svom izgledu. Duži kardigani izdužuju figuru i čine vas mršavijim. Idealni su ukoliko imate višak stomačića sa strane, jer ih možete ostaviti otkopčane i oni slobodno padaju sa strane prikrivajući viškove. ;)

5.      Majice sa spuštenim ramenima

Majice sa spuštenim ramenima, ztv. “čamac” majica i one sa širokim rukavima odlično će odraditi svoj posao kad je reč o prikrivanju stomačića na kome je onaj “višak kilograma” vidljiviji. Naime, kod takvih majica struk nije naglašen, već je akcenat na gornjem delu, što automatski čini vaš stomačić neuočljivim.

6.      Rastegljivi materijali

Odeća od rastegljivih materijala ponekad može biti vaš veliki saveznik u trenucima kada “nemate šta da obučete”, a ne želite da izaberete kombinaciju koja govori da ste sa namerom prekrili svoj višak kilograma. Trik sa rastegljivim materijalima je u kombinacijama koje pravite sa drugim odevnim predmetima. Helanke, koje se toliko nose u poslednje vreme, jesu odličan primer: možete ih kombinovati sa lepršavom tunikom koja će prekriti višak oko struka.

7.      Nosite veš za oblikovanje

 

Veš za oblikovanje svakako nije seksipilan odevni komad, ali je obožavan predmet u trenucima kada želimo da sakrijemo neki višak sa strane ili oko struka. Ovaj veš će vas utegnuti i takvim zatezanjem činite da stomačić bude nevidljiv. ;) About the Author

TOP Outlet je novi lanac maloprodajnih objekata u Srbiji koji radi po principu modnih Outlet-a širom sveta. U ponudi je markirana i nemarkirana garderoba i obuća po niskim cenama sa popustima i do -70% od regularne cene.