Hoteli Beograd vs. Apartmani Beograd

Rešili ste da odsednete u glavnom gradu Srbije nekoliko dana, ali niste sigurni koji je pravi smeštaj za Vas? Velika ponuda hotela i apartmana u Beogradu će Vas, sasvim sigurno, pre zbuniti i dovesti u nedoumicu šta da izaberete, koja je opcija pristupačnija, koji deo grada Vam je odgovarajući, da li Vam smeštaj treba na noć ili više dana, kako planirate da se hranite, koji su razlozi zbog kojih dolazite – turistički, poslovni ili neki treći... Koje su to prednosti, a šta su mane, kada su u pitanju hoteli i apartmani Beograd?

Prednosti i mane hotela u Beogradu

Beogradski hoteli, sasvim provereno, imaju jednu od najširih ponuda u regionu i među njima se mogu naći kako luksuzni, tako i oni pristupačni posetiocima glavnog grada sa plićim džepom. Neke od prednosti hotela nad apartmanima u Beogradu su, pre svega, dostupnost parkinga, koji je u srpskoj prestonici večiti problem kako njegovih stanovnika, tako i svih njegovih gostiju. Hoteli najčešće imaju parkinge za goste, koji se ne plaćaju, kao i mogućnost polupansiona ili celoivitog pansiona, što ne uzima vreme potrebno za spravljanje hrane. Takve varijante su, međutim, dosta skuplje. Takođe, hoteli imaju na raspolaganju svoje osoblje 24 sata na dan, sobarice, svakodnevno menjanje posteljine i peškira, kao i svu kozmetiku (sapune, šampone...) svojim posetiocima na raspolaganju. Uz to, u njima se možete informisati o svim mestima koje treba posetiti u ovom gradu, što nije čest slučaj kada su u pitanju apartmani. Beograd je takođe poznat po vrhunskoj uluzi i luksuznim hotelima, te je uvek bolja opcija odlučiti se za hotel ukoliko želite klasičan smeštaj i hotelsko osoblje stalno na raspolaganju.

Prednosti beogradskih apartmana

Apartmani u Beogradu nemaju ovakav, hotelski aranžman, i po tome se ovaj grad ni na koji način ne razlikuje od ostalih svetskih metropola. Domaćini apartmana će vas ljubazno dočekati i odgovoriti na sva pitanja, dok se za praking morate unapred raspitati. Ovakva usluga se u okviru smeštaja u apartmanima u Beogradu najčešće dodatno naplaćuje, ali zato ćete u njihovim luksuznijim varijantama moći da uživate po cenama neuporedivo pristupačnijim od hotelskih. Takođe, nećete biti ograničeni hotelskim režimom obroka i ishrane, već ćete biti u prilici da sami pripremate hranu kada se Vama dopada, što je još jedna u nizu prednosti apartmana. Beograd nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a sasvim je izvesno i da će njegov smeštaj ovog tipa u potpunosti odgovoriti na sva očekivanja.

Apartmani Beograd – mane

Apartmani u Beogradu nemaju sve one prednosti hotelskog smeštaja koji se tiču svakodnevnog pospremanja sobe, jer nema ni osoblja koje će vam stalno biti na raspolaganju. Takođe, posteljina i peškiri će biti menjani jednom ili dva puta nedeljno, a nemaju ni uslugu spremanja i posluženja hrane. Ukoliko želite luksuznije varijante apartmana u Beogradu, tačno je da ćete morati da izdvojite manje novca nego za hotelske sobe ovog tipa, ali ćete morati i sami da ih nađete i izaberete prema fotografijama i delu grada u kom se nalaze, umesto što biste na jednostavniji način – na recepciji – to isto uradili u hotelu. Ipak, beogradski apartmani vam daju i više slobode nego hoteli, te su bolja varijanta za one koji sami žele da raspoređuju svoje vreme.About the Author

Pink apartmani Beograd

http://www.pinkapartmani.com/