Koja vrsta opreme za bebe će Vam trebati?

Da li planirate da imate bebu? Imati bebu veliki je događaj u životu svakog para i često podrazumeva velika prilagođavanja. Shvatićete da Vam treba veliki prostor kako bi se smestila kompletna oprema za bebe. Za takvo sićušno biće, njihova oprema zauzima mnogo prostora. Poseta porodici i prijateljima može izgledati kao vojna operacija i ne može biti neplanirana. Morate unapred planirati i odlučiti koja će oprema biti neophodna za koji put. Mnogi roditelji drže torbu sa opremom, koja će im trebati, uvek spremnom. Odlazak na dalji put podrazumeva još detaljniju pripremu.

Oprema za bebe je takođe skup “posao”, i neki roditelji kupuju polovnu opremu ili primaju je na poklon od baba i deda i drugih srodnika. Ako imate stvari od svog prvenca, može ih koristiti i drugo dete. Važno je da kupite proizvode renomiranih kompanija, koje garantuju sigurnost i kvalitet.

Roditelji takođe treba da razmotre i dnevne potrebe bebe, kao što su sterilizatori, flašice i četke za čišćenje flašica. Četkica za zube idealna je za čišćenje cucli. Dobra ideja je da koristite benkice sa čičak trakom. Ako koristite pamučne pelene, neophodne su Vam i igle za pričvršćivanje.

Vrlo lako se može prevideti određena oprema za bebe, koja Vam itekako može biti neophodna, kao što su štapići za uši ili grickalica za nokte. Pronalaženje krevetića sa dobrim dušekom i posteljinom, može biti od presudnog značaja za obezbeđivanje dobrog sna za Vašu bebu. Odmorna bebe je srećna beba, sa srećnim roditeljima. Takođe Vam može trebati tzv. putni krevetac, za noćenje prilikom posete rođacima.

Još jedna bitna stavka prilikom kupovine opreme za bebe jeste siguran prevoz. Dobro auto sedište je od suštinskog značaja, a većina prodavnica ima obučeno osoblje, koje može da ga namesti u Vašem autu. Bebi su neophodna i kolica. Ona mogu imati raznovrsnu opremu, namenjenu različitim vremenskim uslovima, kao što suncobran i kabanica.

Kako Vaša beba raste, trebaće Vam druga vrsta opreme za sigurnost Vašeg deteta. Kako biste sprečili nezgode, napravite ogradice na vrhu i dnu stepeništa. Razne pregrade sprečiće puteće dete da sruši kipući lonac sa šporeta, a zaštite za utičnice da gurne prst u njih.

Vaša oprema za bebe mora držati korak sa razvojem Vaše bebe, kako ona napreduje od raznih formula do čvrste hrane. U ovoj fazi rasta trebaće Vam kašike i čaše iz kojih će dete učiti da jede i pije.

Oprema za bebe može da pruži i mnogo zabave, od šarenih ljuljaški, olovaka za igranje, kolevki i mnogih drugih stvari.About the Author

Nevena, manager u Bebolino-u, bebi oprema shop-u.