Savjeti za uštedu prilikom kupovine školskog pribora

Jedna školska godina je gotova, a sljedeća je već iza ugla. Svake godine ista borba sa školskim priborom i cijenama. Ako prvi put kupujete školski pribor i još uvijek niste upoznati sa mogućim načinima uštede ili ako ste već iskusni i svake godine iznova nalazite povoljan i funkcionalan školski pribor, dobro je upoznati se i naučiti ili ponoviti neke od strategija i savjeta za uštedu pri kupovini školskog pribora.

Važno je rano početi razmišljati o kupovini školskog pribora, planirati unaprijed i razraditi moguće strategije koje će omogućiti što veću uštedu pri kupnji školskog pribora. Što ranije nabavite školski pribor, to je ostatak ljeta i početak nove školske godine bezbrižniji. 

skolski pribor

Za početak je najvažnije provjeriti kod kuće što od školskog pribora već imate, a što trebate. Školski pribor je vrlo lako izgubiti ili zametnuti, najčešće su u pitanju olovke, šiljila, gumice ili kemijske olovke. Temeljito pretražite kuću i iznenadit ćete se koliko stvari zapravo već imate, a da niste ni bili svjesni. Što više toga nađete, to manje školskog pribora morate kupiti i samim time možete više uštedjeti. Razvrstajte ono što nađete i napravite popis potrebnih stvari za kupovinu kako ne biste izostavili nešto važno.

Pridržavajte se popisa i ne dopustite da djecu privuče blještavilo ostalih stvari u ponudi, poput igračaka. Kupite samo ono što će vam stvarno trebati, time je ušteda zajamčena. Pri samom pogledu na popis potrebnih stvari bit ćete pametniji i oprezniji te kupiti samo ono što je potrebno. 

 

Jednom kad ste utvrdili što imate, a što trebate, važno je da definirate iznos koji namjeravate potrošiti na kupovinu školskog pribora. To će pomoći da ne potrošite više nego što je potrebno i da uštedite, čime ujedno svom školarcu možete dati primjer kako je važno planirati unaprijed i pravilno raspolagati novcem u ostvarivanju tih planova. Za uštedu nije preporučljivo prekoračenje zacrtanog iznosa ni kupovanje u zadnji tren. Što ranije počnete planirati kupovinu školskog pribora, to su veće šanse da ćete naletjeti na neke popuste ili akcije, pogotovo ako ne idete direktno u knjižare. Školski pribor možete naći u svim trgovinama, čak i na kioscima. U trgovinama se školski pribor često već preko ljeta može naći po izrazito povoljnim cijenama. 

skolski materijali

Jedne godine možda možete potrošiti veći iznos za školski pribor u kraćem roku, ali to vam se može dugoročno isplatiti ako uzmete u obzir kvalitetu. U mnogim stvarima se kvaliteta stavlja ispred kvantitete, a kupovina školskog pribora pritom nije iznimka. Jedna skuplja i kvalitetnija školska torba može trajati godinama, tako da se isplati jednom potrošiti više i onda ste mirni sljedećih nekoliko godina. Različiti proizvođači, trgovine i knjižare prodaju školski pribor po različitim cijenama, što ovisi o njihovoj kvaliteti. Svi proizvodi mogu izgledati isto, a kvalitetnije ćete prepoznati po određenim osobinama i dugotrajnosti. Kupnjom kvalitetnijeg školskog pribora štedite ne samo novac, već i vrijeme. Pri kupnji je također bitno da plaćate gotovinom, a ne kreditnim karticama.

Tako se možete lakše pridržavati svog osmišljenog plana i imati bolji uvid u potrošeni iznos. Na kraju je dobro da sav kupljeni školski pribor stavite na isto mjesto, tako da ga na početku školske godine znate pronaći.About the Author

Ivana je blogerica i putoholičar koja iza sebe ima brojna putovanja i velik broj prijeđenih kilometara. Iako se kaže da je kod kuće najljepše, previše toga imamo za vidjeti i otkriti na ovoj čarobnoj Zemlji da bi bilo šteta ne zaviriti u neki drugi kutak svijeta.