Kurje oko na stopalu

Muči vas kurje oko ? Sve ste pokušali, ali nikako da ga se otarasite. Ne očajavajte ! Postoji nekoliko prirodnih lekova, koji će i vas rešiti ovog problema.

Šta je kurje oko i zašto nastaje ?

I vi se pitate šta je kurje oko zapravo ? Na vašim stopalima se nalazi vaša celokupna težina. Stopala trpe pritisak. Ukoliko nosite neudobnu obuću dolazi do trenja. Vaša koza reaguje i njen odbrambeni mehanizam je zadebljanje na koži u vidu kurjeg oka.

Zapravo slični su uzroci nastanka kurjeg oka i običnog žulja. Osnovna razlika je što kurje oko ima koren koji se prostire dublje u kožu. Zbog toga se ono dosta teže uklanja, jer nije dovoljno samo da se površinski ukloni, već morate ukloniti i koren.

U apotekama postoje flasteri za kurje oči koji su vrlo efikasni. Na bazi su salicilne kiseline, treba ih nositi nekoliko dana. Kurje oko će da omekša i moćete ga ukloniti. Ipak izbegavajte oštre predmete poput noža ili skalpera.

Prirodni lek za kurje oko

Limun je zaista efikasan u lečenju kurjeg oka. Iscedite malo limunovog soka, dovoljno je nekoliko kapi i stavite flaster ili uzmite krišku limuna. Stavite ja na kurje oko i zamotajte. Držite preko noći i postupak ponavljajte desetak dana dana.

Beli luk i sirće takodje su vrlo delotvorni. Iseckajte oko dve kašike belog luka i istu količinu sirćeta. Stavite na kurje oko i držite oko 2 sata. Postupak ponavljajte i ujutro i uveče nekoliko dana.

Propolis vrlo delotvoran lek. Napravite kuglicu i stavite na bolno mesto. Zalepite flaster i držite preko noći. Desetak dana i problem će biti rešen. 

Kurje oči se najčešće javljaju na tabanu, neretko izmedju nožnih prstiju, ali ponekad znaju da se jave i na rukama. Uzrokuje ih pored neadekvatne obuće i znojenje nogu, odnosno odredjeni deformiteti na nogama koji prouzrokuju trenje. Zato je neophodno redovno prati noge i nositi pamučne čarape, te izbegavati špicaste cipele i štikle.

Pored pranja nogu, poželjno je jednom nedeljnu uraditi i piling. Njime ćete ukloniti mrtvu kožu sa stopala. Ako ste skloni kurjim očima, pravite i jednom nedeljno kupku za noge kao odličnu prevenciju. Stavite u mlaku vodu so i limunov sok i držite noge 20 minuta.About the Author

Pisanje jeste moja strast, ali kada dodje taj trenutak da napišem nešto o sebi uvek sam bezidejna. Uglavnom ću se truditi da moji članci govore o meni. Uzgred zovem se Dragana, pored pisanja kulinarstvo i zdravi stilovi života su moje polje interesovanja.