Kako promovisati svoj sajt ili blog pomoću članaka

Jedan od najvažnijih načina promocije svog sajta ili bloga je online promocija i tu webmajstori obično imaju najviše problema. Webmajstori i vlasnici sajtova su često u nedoumici gde i na koji način promovisati svoj sajt i kako poboljšati plasman na Google-u i time postići veću posetu. Tu ne postoji neka tajna formula. Promocija sajta u prevodu znači dobiti kvalitetne, po mogućnosti jednosmerne, linkove a to onda sa svoje strane znači puno posla i puno zalaganja. U ovom članku mogu samo da vam ukažem kako da to činite brže, lakše i efikasnije.

Marketing uz pomoć članaka je efikasan način promocije vašeg sajta. Marketing pomoću članaka je jedan od mnogih načina, ali vam sugerišem da ga svakako uvrstite u svoju strategiju promocije sajta ili bloga. To je odličan legitiman način da izgradite raznovrsni SEO link profil gde vi imate potpunu kontrolu. Ovo je veoma važan momenat. Na taj način možete ojačati autoritet za određene ključne reči u oblasti kojom se bavi vaš sajt ili blog.

Kakav je kvalitet promocije koji potiče od direktorijuma članaka?

Četiri razloga zašto su linkovi dobijeni na ovaj način korisni.

   1. Broj linkova – Izgradnja linkova je vezana za raznolikost izvora linkova. Potrebni su vam linkovi sa stranica koje imaju visoki Page rank, to je sigurno. Ali takođe su vam potrebni linkovi koji potiču sa što je šire moguće baze, tj. sa što više različitih domena. Marketing pomoću članaka je jednostavan način da brzo izgradite na stotine jednosmernih linkova.

   2. Jednosmerni linkovi – Linkovi koji potiču sa sajtova kao što je ovaj su jednosmerni. Ovakvi linkovi ne zahtevaju link sa vašeg sajta zauzvrat.

   3. Linkovi koje vi kontrolišete – Marketing pomoću članaka vam daje potpunu kontrolu nad atributima linka. Ovo je neprocenjivo kada dobijate linkove. Možete da menjate tekst linka koliko želite i da ga prilagodite vašim potrebama. Takođe vam ova procedura omogućava da ciljate takozvane long tail ključne reči. za koje je obično skoro nemoguće dobiti linkove na drugi način.

   4. Likovi sa stranice sredne tematike – Svaki iskusni SEO stručnjak će vam reći da je veoma bitna sadržina stranice sa koje dolazi vaš link. Ovde vi imate potpunu kontrolu nad tekstom stranice sa koje dobijate link. To je tekst vašeg članka, i što je članak povezaniji sa tematikom vašeg sajta to više vredi ovako dobijeni link.

Kako slati članke

Postoji na hiljade direktorijuma članaka na internetu koji su voljni da prihvate vaše članke i objave ih. Za uzvrat što im obezbeđujete originalni sadržaj, vi dobijate nekoliko linkova koje možete da ostavite pri dnu vašeg teksta na mestu predviđenom za biografiju autora.

Saveti za Marketing pomoću članaka

   1.Koristite članke da biste slali linkove ka individualnim stranicama sa vašim long tail ključnim rečima u tekstu linka. Nemojte samo linkovati ka svojoj početnoj strani, uz pomoć ove vrste promocije sajta možete da postignete ono što se zove duboko linkovanje - deep links. Ako konkurencija nije velika, ovi će vam linkovi pomoći da se rangirate za neke long tail ključne reči veoma brzo i lako.

   2. Menjajte tekst linka. Nemojte uvek pisati članke sa istim ključnim rečima u linku. To se zove bombardiranje Google-a i za tu praksu slede sankcije. Tekst linka mora da izgleda prirodno. U par članaka ubacite svoje željene ključne reči a onda napišite još par njih sa promenjenim tekstom i varajacima ključnih reči.

   3. Pišite ciljane tekstove. Linkovi nose više težine ako dolaze sa stranica povezanog ili sličnog sadržaja. Što je veza jača to su linkovi značajniji. Uključite svoje ključne reči i u naslovu članka.

Zaključak

Članci su odličan način promocije svog sajta ili bloga. Treba imati na umu da su to obično linkovi osrednjeg kvaliteta, ali će i oni biti dovoljni za oblasti gde nema velike konkurencije. Članci ne treba da budu jedini izvor linkova ali su u svakom slučaju nezaobilazni alat u SEO praksi i teoriji. Ako tražite nove načine da dobijete linkove i ako se pitate kako se to može relativno lako uraditi, pokušajte sa ovom vrstom marketinga. Nećete se pokajati.About the Author

Na svom blogu govorim više o temi zarada na internetu, kao i o internet marketingu, optimizaciji za pretraživače, i izgradnji linkova. Ako vas zanima kontekstualno oglašavanje, to je takođe pravo mesto za dobijanje kvalitentih informacija.

Izvor: http://www.kristali.rs/internet-i-online-biznis/seo/kako-promovisati-svoj-sajt-ili-blog-clancima.html