Sportski automobili: najbolje i najskuplje marke

Postoji mnogo sportskih automobila na tržištu, i svi oni koštaju različito. Cena može da bude od 15.000 eura za kompaktni automobil sportske klase, pa sve do oko 1.100.000 eura što je cena automobila Bugatti Veyron, koja može da služi i kao luksuzni sportski auto i kao trkački auto.

Ako ste se pitali kako izgleda to čudo od automobila, stavio sam sliku ispod. Izvor slike je  sledeća adresa (Creative common licenca)

http://www.flickr.com/photos/32649285@N02/3048337887/

Još od dana kada su sportski automobili ušli u svet automobila, zauzeli su mesto među najprodavanijim proizvodima skoro svakog proizvođača auta. Još uvek su među najprodavanijim modelima, a broj ljudi koji žarko želi da ih poseduje čini se da se stalno povečava. Ono što ih čini tako privlačnim su izgled, ekstravagancija, i performanse. Evo nekoliko modela iz vrhunske klase sportskih kola.
 
1.    Aston Martin DB9 Volante ima osobine slične Jaguaru, pogotovo što se tiče spoljašnjeg izgleda. Takođe postoje neke dodirne tačke što se tiče ostalih karakteristika ova dva modela  ali DB9 je klasičniji a Jaguar XKR može biti lepši na izgled ako pogledate detalje izbliza. DB9 dolazi sa motorom od 6 litara i 450 konjskih snaga. Motor je V12, što može da zadovolji gotovo svakog sportskog vozača željnog brzine.

2.    Chevrolet Corvette Convertible poseduje 400 konskih snaga. Relativno je dostupan sa cenom od oko 40.000 eura. Cena je niska u poređenju sa ostalim sportskim kolima istih ili sličnih performansi. Trenutni model ove Korvete je još uvek među najbržim u svojoj klasi kao i u odnosu na ranije modele istog automobila.

3.    Mercedes-Benz SL65 AMG Roadster dolazi sa pokretnim krovom na dugme, što je modifikacija predhodnog SL dizajna. To je ujedno verovatnije najekstravagantniji aspekt ovog dizajna. Ali ipak osobina koja se najviše izdvaja je mehanika koja dolazi sa motorom od 604 KS i u V12 varijanti. Zbog svoje brzine ovaj će vas sportski automobil sasvim sigurno oboriti s nogu.

4.    Jaguar XKR Convertible je jako elegantan auto. Njegov izvanredan izgled se tu ne završava. Mehaničke osobine su slične ostalim izvanrednim osobinama ovog auta. U poređenju sa ostalim verzijama Jaguara, XKR je veoma dobro podešen, i ima 390 KS. Motor je V8 što donosi visoke performanse.

Postoji još više sportskih automobila koji mogu da se kategorizuju kao vrhunac onoga što se može nabaviti u svojoj klasi i u svojim cenovnim kategorijama. To su na primer Ferari F430, Porsche Carrera GT, Cadillac XLR Star Black Limited, BMW 645Cic, kao i Lexus SC 430.About the Author

Članak postavio Jaguar. Više o Bugatti Veyron sportskom autu možete naći na sajtu proizvođača.

Izvor: http://www.kristali.rs/auto-moto/sportski-automobili-najbolje-marke.html