Dijeta od soka od kupusa

Dijeta od soka od kupusa

U današnje vreme postoje mnoge vrste dijete jer je nezdravi način života i ishrane doveo do mnogih problema vezanih za prekomernu telesnu težinu. Svako ko je probao da drži dijetu zna da postoje mnogi sistemi, mnogi preparati na tržištu i da je potrebno mnogo veštine i poznavanja svoga tela da bi se pronašao baš onaj oblik dijete koji je najprihvatljiviji. To svakako nije jednostavan proces.

Dijeta od soka od kupusa je postala popularna jer važi za jednu od veoma pročišćujućih dijeta koja je u stanju da obnovi i okrepi organizam. Ako nameravate da upravo počnete sa menjanjem svog režima ishrane nemojte da srljate. Pre svega potrebno je da se posavetujete sa svojim lekarom. Neke vrste dijete mogu da budu veoma naporne za organizam i u zavisnosti od vašeg zdravstvenog stanja možete imati problema. Zato pre svake dijete zatražite mišljenje svog lekara.

Sledi kratak spisak namirnica koje je dozvoljeno konzumirati u ovoj dijeti kao i raspored po danima. Ova dijeta se radi na sledeći način:

Dan 1 do 8. Konzumirajte uglavnom sok od kupusa. Možete koristiti i druge vrste sokova od povrća kao i voća, ali potrebno je da sami pripremite ono što ćete upravo da konzumirate, bilo da je to celer, cvekla, šargarepa ili drugo povrće. Nemojte koristiti sokove iz prodavnice, čak i ako su bez aditiva i dodatka šećera. Jednostavno nisu dovoljno sveži i ne sadrže one mineralne materije i vitamine koje su potrebne vašem telu.

Dan 9 do 11. Ovo je prelazna faza. Prvih osam dana ste pročistili svoj organizam tako što niste unosili čvrstu hranu. Sada olako prelazite na črvrstu ishranu. Postupno unosite po malo čvrste hrane, kao što su voćke, supe od povrća i kuvano povrće. Nastavite sa konzumiranjem soka od kupusa za vreme dok prelazite ponovo nazad na čvrstu ishranu.

Dan 12 do 21.  U ovom periodu potrebno je da nastavite sa 60 % sirove hrane i 40 % kuvane hrane, pri čemu dodajete jedonstavnije namirnice, na primer krompir, ružu, grašak i slične vrste hrane. I dalje konzumirajte sok od kupusa.

U toku cele ove dijete ograničite unos namirnica životinjskog porekla, kao što su meso, ribu i jaja. Dijeta od kupusa je toliko pročišćujuća upravo zbog toga što se konzumirai samo hranu biljnog porekla.

Sok od kupusa je odlično sredstvo za skidanje viška telesne težine. Ova dijata će vam pomoći da uravnotežite svoje energije da se osećate mlađe, bolje i poletnije. U toku pripreme soka od kupusa ili druge vrste zdravog soka, nemojte da koristite, šećer ili so. Oni će samo poništiti zdravstvenu korist  prirodnog soka.

Pre početka dijete proverite da li vašem organizmu prija sok od kupusa, pošto je on kontraindikovan kod određenih zdravstvenih problema. Ako ne spadate u rizičnu grupu, kupus dijeta će biti odlično sredstvo za skidanje kilaže za vas.About the Author

Posetite moj sajt koji se bavi problematikom ishrane, a posebno kako zdravi sokovi i suplementi u ishrani mogu da pomognu čoveku da poboljša svoje zdravlje i podigne kvalitet svog života. Više o zdravstvenoj korisnosti soka od kupusa pročitajte u proširenom članku na mom sajtu.

Izvor: http://kristali.rs/zdravlje-i-fitnes/dijeta/dijeta-od-soka-od-kupusa.html