Da li ste i ove tačke stavili u svoje novogodišnje obećanje?

Početak Nove godine – pravo veme za novogodišnja obećanja ili new year resolutions. Svi prave spiskove zadataka za celu sledeću godinu. A onda, kako vreme odmiče, dolazi do ispravke ili dopune tog spiska. Postoje neke odredbe, koje većina zaboravlja da unese u taj spisak. Možda ćete i vi naći neke od njih ovde:

 

1. Ne trošiti se uzalud

Prestanite da se trošite na gluposti i da se trudite da ugodite svima. Recite odlučno „ne“ stvarima, ljudima, događajima, koji vas ne čine boljim, već samo kradu vaše vreme. Dopunite spisak obećanjem da se nećete rasipati uludo.

 

2. Slobodno vreme

U spisku se obično nalazi više posla nego što možete zaista da obavite. Ako primetite da ste stalno zauzeti i da nemate ni malo slobodnog vremena, zapišite sebi: osloboditi malo vremena za odmor. Sprovedite to u delo i videćete kako ćete se odmah osećati bolje.

 

3. Jesti više čokolade

Većina nas voli čokoladu. Često sebe nagrađujemo čokoladicom ili parčetom čokolade, za odrađeni posao. Međutim, to su obične čokolade iz supermarketa, pune konzervanasa i drugih dodataka. A postoji i prava čokolada, crna, gorka. Nje ne možete mnogo da pojedete, jer ona je veoma skupa. Ali, to je prava čokolada, i jedino ona je zaista korisna i zdrava.

 

4. Slušati tišinu

Svima je potrebno neko vreme u danu, koje će provesti sami sa sobom. Zvučno zagađenje je već dostiglo visok nivo: buka saobraćaja, slušalice na ušima i bubnjanje muzike u bilo koje doba i na bilo kom mestu, buka aparata koji nam olakšavaju posao, ...

Zato je važno da odvojite nekoliko minuta dnevno i da posedite u tišini, ne radeći ništa i slušajući svoje misli. Možda vam tada dođu neke nove ideje, a možda samo lepo predahnete.

 

5. Мanje se žaliti

Nekako nam je ušlo u naviku da se žalimo i čak često i ne primećujemo da to radimo. To je ružna navika, ona nam neće doneti ništa dobro. Nije jednostavno otarasiti se te navike. Ona je nevidljiva i teško ju je kontrolisati. Ali, vredi se potruditi. Što se manje budete žalili, više ćete mesta osloboditi za zahvalnost, a prema tome, u vašem životu se onda pojavljuje više mesta za sreću.About the Author

BlogSnelle - kliknite ovde i posetite moj blog na kome ćete naći najvažnije zakone uspeha.

Posetite moj sajt- Biznis i zdravlje s Vision - dobićete ponudu da se priključite najboljem MLM biznisu.