Poezija na jajetu

Da li ste čuli za izraz "Poezija na jajetu"?

Ja sam ga čula pre nekoliko dana. Izraz važi za jaja koja su na slici.
Navikli smo da se za Vaskrs boje i šaraju jaja. Neki ih samo boje, a neki uživaju da ih našaraju raznim listićima ili voskom i tako izraze svoju umetničku crtu.

Postoje i ona jaja, koja su napravljena od dragocenih materijala - kao npr. Faberžeova jaja, a poslednjih godina u modu su ušla i keramička jaja, koja stoje na svom postolju kao ukras, mogu da se otvore i u njih se može nešto i staviti.

Rezbarije na krhkoj ljusci jajeta postale su prava umetnička dela, a sad im se pridružila i umetnost veza na jajima.

Ne, ne šalim se! Jaja na slici su vezena!
Ovo je umetnički izraz Elizabete Klajn (Elizabeth Klein). Ova Francuskinja se time bavi već više od 10 godina. Izdala je knjigu - rukovodstvo za vez na jajima.

Elizabeta ima ceo arsenal vezenih jaja, a očevici, koji su imali sreću da ih vide, pričaju kako su odbijali da veruju sopstvenim očima, iako su jaja stajala pred njima. Bili su u iskušenju da ih polome, da bi se uverili da su prava (ne znam da li bi umetnica tako nešto preživela!)

Koliko li nerava i vremena treba, da se napravi ovakvo jedno delo? Ne znam, ali sigurno je da treba više dana i noći. U svakom slučaju, ako se odlučite da probate ovakav vez i napravite vezeno jaje za Vaskrs, razmislite da počnete sa poslom puno ranije:)About the Author

BlogSnelle - kliknite ovde i posetite moj blog na kome ćete naći najvažnije zakone uspeha.

Posetite moj sajt- Biznis i zdravlje s Vision - dobićete ponudu da se priključite najboljem MLM biznisu.