Izreke o stvaralaštvu, nadahnuću i idejama

Vazduh je prepun ideja. One vam stalno kucaju u glavu. Vi prosto morate znati šta hoćete, zatim to morate zaboraviti i raditi svoj posao. Ideja će doći nenadano. Tako je uvek bilo.
Henri Ford

Ideje u glavu dolaze na vaš poziv, ali same. Sedeti i truditi se nešto smisliti – loš je put ka produktivnosti. Jednostavno, zaposlite sebe nečim, a ideja će doći sama.

Čovek može umreti. Civilizacija se može uzdići i srušiti. Ali ideje će živeti.
Džon Kenedi

Idealizujte svoje ideje. Verujte da jedna dobra ideja može promeniti svet. I nema nikakvog razloga, da ta ideja ne bude vaša.

Nema haosa, nema nadahnuća. To je kao kuhinja u vreme jela.
Mejson Kuli

Nekada treba realizovati stare ideje ili odreći ih se, da bi došle nove.

I blagoslovio je Bog sedmi dan, i osvetio ga, jer se tog dana odmarao od svih tvorevina svojih, koje je stvorio i izgradio.
Biblija

Kreacionisti veruju, da je posle šest dana stvaranja Zemje, Bog odvojio dan za odmor. Prevelika zauzetost poslom može da poništi vaše nadahnuće.

Stvaralaštvo je zarazno. Širite ga.
Аlbert Ajnštajn

Оkružite se ljudima koji su stvaralački nastrojeni. Veoma je korisno deliti ideje, ako želite na probelem da pogledate iz novog ugla.

Brzina – istinski ključ ka nadahnuću. Što duže vi smišljate nešto, manja je verovatnoća da ćete to uraditi.
Patrik Stamp

Ideje se pojavljuju u magnovenju. Fiksirajte ih i trudite se da ih realizujete. Nosite sa sobom olovku ili diktafon, da bi ih zapisali.

Kreativno stvarati – ne znači samo se prosto razlikovati od dugih. Svako može da bude čudan, to je lako. Teško je biti jednostavan i veliki istovremeno, kao Bah. Činiti stvari prosto, neverovatno prosto – to je stvaralaštvo.
Čarls Mingus

Najbolje ideje su veoma jednostavne i svako se pita: zašto to meni nije palo na pamet. Razmišljajte o stvarima u najprostijem obliku, ne komplikujte.About the Author

BlogSnelle - kliknite ovde i posetite moj blog na kome ćete naći najvažnije zakone uspeha.

Posetite moj sajt- Biznis i zdravlje s Vision - dobićete ponudu da se priključite najboljem MLM biznisu.