10 zanimljivih mjesta koje trebate posjetiti u Europi

Napisao/la: Robert

Ukupan broj reči: 742 | Datum: 23 01 2014 | komentari: 0Verzija za štampu

Preuzmi HTML10 zanimljivih mjesta koja svakako treba posjetiti  u Europi su:
Prag
Prag je glavni grad Češke.
Prag je grad koji ima puno povijesnih građevina, ali ujedno pruža i veoma široke mogućnosti zabave koje  dodatno poboljsavaju noćni život, koji će naravno osobito zanimati njegove mlađe turiste.
Jedna od najvećih znamenitosti u Pragu je svakako Stari gradski trg u kojem se nalazi sat koji se gradio još od 1338. godine. Također vam preporučujemo da pogledate i Grad na rijeci, Karlov most i Praški dvorac.
Koeln
Koeln je mjesto koje je idalno za sve ljubitelje slatkiša. Tu se nalazi čuveni muzej čokolade.                    Ovaj muzej spada u deset najposjećenijih muzeja u Njemackoj. Ovaj muzej je pun raznim i veoma kreativnim atrakcijama koje su pravljene od cokolade I raznih veoma starim predmetima koja su se koristila za pijenje I posluživanje čokolade.
Meteora Grčka
Sledeća na listi je Meteora Grčka. Ovo je jedno od najvećih znamenitosti Grčke. Ovi mananastiri zapravo stoje na stijenama koje su nastale povlačenjem mora.  Svakako veoma dobra destinacija za one koji vole visinu i avanturu.
Istanbul
Istanbul je jedini grad na čitavom svijetu koji se nalazi na dva kontinenta. A njegove najpoznatije su znamenitosti su: Hagia Sofia i Plava džamija. Okružen morem s tri strane I pun znamenitostnih i modernih građevina zato je ovaj grad fascinantna kombinacija orijentalne prošlosti i europske budućnosti.
Loch Ness
Loch Ness u Škotskoj preporučujemo za svakoga ko je željan misterija I avantura. Prema legendi, u Loch Ness se krije čudoviste koje podsijeca na dinosaurusa. Rijeka je izuzetno mutna i upravo zbog toga niko nemože da otkrije dali je istina da tamo živi čudoviste.
Dubrovnik
Dubrovnik je jedna od najboljih destinacija za one koji vole prirodu.Dubrovnik je spoj tradicionalnog i modernog, što svakako zaslužuje da se nadje na našoj listi. Svako ko voli mirna putovanja uz šum mora uzivace u predivnom Dubrovniku.

Pariz

Pariz je glavni grad Francuske i čuveni grad ljubavi. Najveće znamenitosti iz Pariza su: Katedrala iz 12. stoljeća Notre-Dame na otoku Île de la Cité, Napoleonski Slavoluk pobjede i Eiffelov toranj iz 19. stolječa. Svakako vam preporučujemo da posjetite kraljevsku i palaču Luja XIV. Takodjer mozete posjetiti i Disneyland, Saint Denise ili Defense.Ukoliko vas zanimaju putovanja i zanimljiva mjesta više tekstova i i puno slika potražite na www.zanimljivosti.com.hr


Rim
Rim se često naziva najači grad civilizacije ili čak "vječni grad". Najveći simbol Rima je Kolosej , najveći amfiteatar ikada izgrađen u čitavom Rimskom carstvu. Ovaj objekat je imao kapacitet da primi ćak 50.000 gledatelja i koristio se za borbe gladijatora i razne druge manifestacije. Takodjer je interesantno i da se u Rimu nalazi čak 900 crkvi i skoro 280 fontana.
Rim je zasigurno jedna od najboljih destinacija za putovanje, zato vam i preporučujemo da podsijetite ovaj divan grad. Također se u Rimu nalaze i razna umijetnička dijela koja potiču čak i  od perioda Renesanse i Baroka.
Stonhenge
Stonhenge je tajanstvena skupina kamenja u Engleskoj. Savršena je za one koji vole tajanstvena putovanja jer niko zapravo i ne zna kako je ona nastala. Čak je po mnogima je ona nastala od vanzemaljaca a zasto tu stoji niko ne zna.
Današnji znanstvenici neznaju nista o njemu i mogu samo nagadati o tome što je Stonehenge znacio njegovim graditeljima i što ih je nagnalo da ulože toliko rada i pažnje njegovom stvaranju.
Beč
Beč je jedan od gradova koji nudi raznovrsne turističke znamenitosti tokom cijele godine.
Ovaj grad je pun znamenitosi, a najpoznatije su: Bečka opera, dvorac Šenbrun, Hofburg katedrala Sv. Stefana, Barokna palata Belvedere Albertina, zabavni park "Prater", Kvart muzeja,...
Također je veoma zanimljiv podatak da su tu živjeli neki od najboljih kompozitora svijeta, a neki su: Jozef Hajdn, Volfgang Amadeus Mocart, Ludvig van Betoven,....O Autoru

0 zanimljivih mjesta koja svakako treba posjetiti  u Europi su:

Ocena: 4.0

Komentari

Nema komentara.

Još članaka iz ove Kategorije

Beogradske reke - povod za provod

Trg Republike za Apsolutne Početnike

7 razloga za All-inclusive

Letovanje u Septembru

Kombank Arena

Krug dvojke – simbol Beograda

Turističke atrakcije – Sarajevo

Kratki turistički vodič za Atlantic City

Solun, grad sa dušom

Očaravajuće Sarajevo

Skadarlija nekad i sad

Kotor

Istorija Novog Beograda

Beograd u TOP 10 destinacija ovog proleća

Atrakcije koje ne smete propustiti u Budimpešti