Avanture
Bed and Breakfast
Destinacije
Hoteli
Informacije
Kampovanje
Krstarenje
Putovanja avionom
Rent a kar
Skijaški centri

članci iz kategorije Putovanja


Skadarlija nekad i sad
Ambijentalni, boemski kutak Beograda – Skadarska ulica i manji deo oko nje, održao se do danas. Nekada su to bile male kuće, od kojih je sačuvano samo još nekoliko. Tipična kuća iz 19. veka u kojoj se i danas nalazi kafana Tri šešira bila je zborno mesto nekadašnjih boema.

Kotor
Predivni bokokotorski gradić omiljen mnogim turistima na celom primorju udaljen je od Beograda 484 km. Modernim i udobnim kombi prevozom možete stići veoma brzo, onda kad vam zafali malo tamošnje lepote! 

Istorija Novog Beograda
Prvi pomen o naseljavanju teritorije sadašnjeg Novog Beograda seže u vreme turske vladavine. Kruševski pomenik iz 1713. godine beleži da selo Bežanija datira još iz 1512. godine. Navodi se da je u XVIII veku tamošnje stanovništvo bilo isključivo srpsko. 

Beograd u TOP 10 destinacija ovog proleća
Beograd se ove godine više puta našao na listi 10 najboljih prolećnih destinacija u Evropi, i to u uglednim listovima kao što su britanski „Gardijan“ ili američki web portal „Huffington Post“. Dakle, Beograd se našao „rame uz rame“ sa najposećenijim evropskim gradovima poput Amsterdama, Pariza, Lisabona, Berlina, Praga, Budimpešte.

Atrakcije koje ne smete propustiti u Budimpešti
Budimpešta je grad prepun atraktivnih lokacija koje mame turiste iz celog sveta. Mi imamo sreću da se mađarska prestonica nalazi veoma blizu Srbije i da na veoma brz i lak način možemo uživati u njenim čarima. U daljem tekstu ćemo sa vama podeliti tri sjajne lokacije u Budimpešti koje bi trebalo da budu na samom vrhu vaše liste atrakcija koje želite da posetite. Ukoliko putujete samo na vikend ili par dana, pođite od ovih lokacija i bićete zaista zadovoljni utiscima.

Upoznajte detaljnije Dorćol
Dorćol je jedan od najbogatijih delova Beograda kada je u pitanju kultura. Krase ga mnogobrojni muzeji i galerije koje svedoče o njegovom kulturološkom značaju.

Kratak vodič kroz Sarajevo
Čuveni američki časopis National Geographic je 2014. godine Sarajevo svrstao u top 20 svetskih destinacija koje bi trebalo posetiti i to sa razlogom.

Gde za Novu 2015. godinu u Beoghradu?
Beograd je već čitavu deceniju unazad, najpoželjnija balkanska destinacija za proslavu novogodišnje noći. Razlozi tome su brojni, ali neobičan duh grada i njegovih žitelja, ogromna energija koju ovaj grad poseduje, kao i povoljne cene smeštaja, neki su od glavnih aduta glavnog grada Srbije. 

Turističke atrakcije u USA
Nekoliko gradova u Americi su sjane lokacije sa različitim atrakcijama vrednim za obići. U nastavku se navode gradovi koji su nezaobilazni kad je u pitanju obilazak Amerike.

Kako provesti vikend s porodicom u Beogradu?
Opterećeni poslovnim i porodičnim obavezama, najveći broj nas na opuštanje i putovanje pomišlja jedino u vreme godišnjih odmora. Svakako, iako neophodan izvor energije, godišnji odmori ne mogu nadomestiti ono vreme koje nam je neophodno za srećan i upotpunjen život. Iako nam se čini drugačije, gotovo identično je i sa našim najmlađima. Količina informacija i raspored obaveza tokom školske godine, ume da bude veliko opterećenje i otežavajuća okolnost kod učenja i savladavanja školskog gradiva. 


Strana 2 od 3
[1]   [2]   [3]  
RSS