Avanture
Bed and Breakfast
Destinacije
Hoteli
Informacije
Kampovanje
Krstarenje
Putovanja avionom
Rent a kar
Skijaški centri

članci iz kategorije Putovanja


Spomenici u Beogradu
U Beogradu se nalazi preko 300 spomenika kulture, a njih 57 se smatra spomenicima od izuzetnog značaja za kulturu Beograda, ali i cele Srbije.

Jednodnevni izlet u Temišvaru
Temišvar je divan grad u blizini granice Srbije i Rumunije, odlična destinacija za jednodnevni izlet automobilom. Ovo je kratak vodič, šta ne biste smeli propustiti tokom posete Temišvaru.

Metropola koja raste - Dubai
Iako za svoj razvoj Dubai treba da zahvali nafti, nafta i gas danas čine manje od 7% BDP Dubaija koji iznosi 83.4 milijarde dolara. U Dubaiju sa nestrpljenjem iščekuju Expo 2020, za koji se očekuje da bude veliki ekonomski i finansijski podstrek koji će im doneti stotine miliona dolara i 270.000 radnih mesta. Dubai se sve brže razvija i nema naznaka da će se to usporiti. 2010. Dubai je bio 7. grad u svetu po broju turista (7.6 miliona posetioca), a očekuju da će do 2015. godine taj broj porasti na 15 miliona posetioca.  

Geografske osobine Tajlanda
Tajland (Thailand, Prades Thai ili Muang - Thai), je kraljevina u jugoistočnoj Aziji, površine 514 000 Km2, sa oko 64 miliona stanovnika. Od severa ka jugu Tajland se prostire maksimalnom dužinom od 1770km i od istoka ka zapadu širinom od 805km.

10 zanimljivih mjesta koje trebate posjetiti u Europi
10 zanimljivih mjesta koja svakako treba posjetiti  u Europi su:

Kako su nastali putopisi
Pretopostavlja se da je najstariji putpopis bio grcki istoricar Herodot,koji je putovao kroz mnoge zemlje sveta i pisao o tome.Posle njega se pretopostavlja da je to bio Julija Cezar,koji je pisao o galskom ratu.Ipak pretpostavlja se da je prvi pravi suverenu putopis u Hrvatskoj bio putopis Pogled u Bosnu Matije Mažuranica iz 1842. godine, potom njega slijedi ga putopis Stanka Vraza Putu gornje strane iz 1843., te putopis Antuna Nemcica pod nazivom Putositnice iz godine 1844. U XIX. stoljecu putopise ce pisati i Adolf Veber Tkalcevic:

Banje u Srbiji - Neiskorišćen turistički potencijal
Jedan od velikih problema koji koči razvoj banjskog turizma je nerešena vlasnička struktura i izostanak privatizacije. Pozitivan primer retke privatizacije predstavljaju Bukovička banja, Prolom banja i Lukovska banja. S druge strane, bilo je i privatizacija koje nisu ništa promenile (Vrnjačka banja, Sokobanja) i čak i slučajeva da je privatizacija potpuno ugasila banju (Zvonačka banja).


Strana 3 od 3
[1]   [2]   [3]  
RSS